31 Mart 2021 06:33

Bu nasıl imtihan?

“Öğrenciler maalesef sonucu ölümcül olabilecek bu hastalıkla ailelerinden ayrı bir şekilde baş etmek zorundalar. Hepsi bir sınav uğruna...”

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Dilan ATEŞ

Avcılar/İstanbul

Ben, 11. sınıf öğrencisi olarak pandemiden dolayı herkes gibi zor bir dönemden geçiyor olmamla birlikte MEB'in verdiği kararlar doğrultusunda yaşadığım ekstra zorlukları dile getirmek istiyorum. Normalde lisenin başından beri Ankara’da yurtta okuyordum lakin pandemi döneminde birçok oda/yurt arkadaşım gibi ailelerimizin yanlarına 2 hafta kalıp geri döneceğimizi sanarak döndük.

OKULA DÖNÜNCE VAKA SAYISI ARTTI

Her şey normal ilerlerken biz öğrenciler için bir darbe niteliğinde “sınavların yapılacağı” bilgisi aktarıldı. Ankara’ya geri dönüp bunca zahmete ve masrafa katlanmak yerine İstanbul’da sınav olmak istedim ama elimden geleni yapsam da nafile. Okulumuzda okuyan öğrencilerin büyük çoğunluğu yurtta kaldığı için hepimiz farklı şehirlerden okulumuza döndük, okulumuz sınavları aceleye getirdiğinden dolayı 1 güne 3-4 sınav sığdırmışlardı, bu sebepten birçok kişi normale göre düşük not aldı.

2. sınavların da yakın bir tarihte yapılacağı bilgisini aldıktan sonra birçok öğrenci yol masrafından kaçınmak için yurtta kalmaya devam etti, ardından virüs testleri yapıldı ve tahminden çok yüksek seviyede vaka tespit edildi, testi pozitif çıkan öğrenciler 18 yaşından küçük oldukları için ilaç kullanamıyorlar ve maalesef sonucu ölümcül olabilecek bu hastalıkla ailelerinden ayrı bir şekilde baş etmek zorundalar. Hepsi bir sınav uğruna... Ailelerinin yanına dönen öğrenciler ise yakın temasta bulunduğu arkadaşlarının testinin pozitif çıkması nedeni ile, “Korona mıyım, aileme bulaştırmış olabilir miyim?​” gibi sorularla strese girip kendilerini suçlu hissettiler. Benim gibi, bizim gibi, arkadaşlarımız gibi sınavlar yüzünden mağdur olan birçok öğrencinin olduğuna eminim.

ÖNCEKİ HABER

Sorunlarla “yüz yüze”

SONRAKİ HABER

ABD öncülüğündeki 14 ülkeden Kovid-19 virüsünün kökenine ilişkin DSÖ raporuna tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa