31 Mart 2021 12:42

AKP'li Yıldız ailesi, Şenyaşarların davadan vazgeçmesini istemiş

Babası ve iki kardeşini yitiren Ferit Şenyaşar, AKP'li Yıldız ailesinin şikayetlerinden vazgeçmeleri için kendilerine aracı gönderdiğini söyledi.

AKP'li Yıldız ailesi, Şenyaşarların davadan vazgeçmesini istemiş

Ferit Şenyaşar ve Emine Şenyaşar (sağda) | Fotoğraf: MA

Urfa’da AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının işyeri ve hastane saldırılarında 3 yakınlarını kaybeden Şenyaşar ailesine aracı gönderilerek davadan vazgeçmeleri istenmiş.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesi AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının işyeri ve hastane saldırılarında eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı “Adalet” nöbeti 23’üncü günü geride bıraktı. Olayda Hacı Esvet Şenyaşar ve çocukları Celal Şenyaşar, Adil Şenyaşar ile vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirmişti. 2 Nisan’da Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşma önce avukatlar, davayı sahiplenme çağrısı yaptı. Davada mütalaa veren savcı tutuklu Fadıl Şenyaşar için bir kez “Kasten öldürme” ve 8 kez “Kasten öldürmeye teşebbüs” ile 150 yıla kadar hapis cezası isterken, Enver Yıldız için ise ağır tahrik ile öldürmeden 12 yıla kadar hapis cezası istedi.

HASTANE GÖRÜNTÜLERİ NEDEN ORTAYA ÇIKARILMIYOR?

Mezopotamya Ajansından (MA) Ömer Çelik ve Arjin Dilek Öncel’e konuşan Emine Şenşayar, 2 buçuk yıldır hâlâ soruşturma aşamasında tutulan hastanede yaşananların görüntülerinin ortaya çıkarılmasını isteyerek, “O kayıtları çıkarsınlar, biz de eylemimize son vereceğiz. Çünkü çocuklarımı hastanenin içinde öldürdüler. Günahımız boynunuzda kalmasın. Artık bu acıyı çekemiyoruz. Kayıtları çıkarın eğer bizim suçumuz varsa kalan iki oğlumu da alın. Ama bu görüntüleri çıkarın ortaya, bize neden bunları yapıyorsunuz?​” diye sordu.  

DAVAYI SAHİPLENME ÇAĞRISI

Ferit Şenyaşar ise, “Burada bir insanlık suçu var. Bu insanlık suçu sadece bize karşı yapılmamış. İnsan olan herkes bu davayı sahiplenmelidir” dedi.

Yıldız ailesinin Suruç’ta herkesin tanıdığı bir iş insanını aracı olarak, kendilerinden şikayetlerinden vazgeçmelerini istediğini paylaşan Şenyaşar, karşılık olarak tutuklu ağabeyinin serbest bırakılmasının teklif edildiğini ifade etti. Siyasetin yargı üzerindeki tahakkümünü ortaya seren aldığımız bu yanıtla, ne cevap verdiklerini sorduğumuzda ise Ferit Şenyaşar, önce ağabeyinin serbest bırakılması şartı koştukları aracının bir daha yanlarına uğramadığını dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın, bir süredir beklenen mesajı, DEM Parti İmralı heyeti aracılığıyla duyuruldu. Öcalan, “Tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir” çağrısı yaptı. Açıklamada Suriye’deki Kürtlerin siyasi ve askeri durumuyla ilgili bir ifade yer almadı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
1 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et