02 Nisan 2021 00:17

Metal işçileri yazdı: İşyerlerini 1 Mayıs alanına çevirmeliyiz

"1 Mayıs’a giderken her birimiz fabrikalarımızda bizi böyle kötü şartlarda çalıştıran patronlara, bize bu koşullarda yaşamı hak görenlere karşı birleşmeliyiz."

Fotoğraf: Birleşik Metal-İş

Paylaş

Esenyurt’tan bir grup metal işçisi

Merhaba Evrensel okurları, biz Esenyurt’ta bir metal fabrikasında çalışıyoruz. Ekmeğimiz her geçen gün biraz daha küçülüyor. Bu yokluk ve yoksulluk bizim kaderimiz değil. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları gerçeğin yanından bile geçmiyor. Halkın enflasyonu yüzde 30’un üzerindeyken bizi inandıracakları hiçbir şey kalmadı artık. 2021 yılında verilen asgari ücret ilk üç ayda kül oldu gitti. Her ay ek hesaplardan kredi kartı borcu ödemeye çalışıyoruz.

Bunca şeyin içinde tek çıkar yolumuz işçi sınıfının örgütlülüğüdür. Ülkenin yüzde 80’i işçiler emekçiler, geriye kalıyor bir avuç patron ve onların siyasi iktidarı. Ve onlar hepimizin emeğini yemekten başka bir şey yapmıyor.

Gelelim memleketin başka gündemlerine; zaten günden güne daha fazla karanlıklaşıyor her şey. Milletvekillerini gözaltına alıyorlar, partileri kapatıyorlar, Merkez Bankası Başkanını değiştiriyorlar, İstanbul Sözleşmesi’ni feshediyorlar. İyice muz cumhuriyetine çevirdiler ülkeyi. Bu politikaların hepsinin karşılığını yine biz işçiler yarın öbür gün faturalarımızda göreceğiz.

İşçi arkadaşlarımız, önümüzde 1 Mayıs var. 1 Mayıs’a giderken her birimiz fabrikalarımızda bizi böyle kötü şartlarda çalıştıran patronlara, bize bu koşullarda yaşamı hak görenlere karşı birleşmeliyiz. Hepimiz çalıştığımız bütün fabrikaları 1 Mayıs alanına çevirmeliyiz. Çünkü biliyoruz ki 1 Mayıs sadece bizim bayramımız değil, bir direniş, bir mücadele günüdür.

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş Adana Bölge Başkanı Edip Gülnar: Kamu işçilerinin özelden bir farkı kalmadı

SONRAKİ HABER

George Floyd davasında 3. gün | Polisin yaka kamerasına ait görüntüler paylaşıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa