01 Nisan 2021 11:20

Poly Metal işçisi tazminatını istiyor

Gebze'de bulunan ve 6 yıl önce iflas eden Poly Metal fabrikasında çalışan işçiler haklarını istiyor.

Fotoğraf: Hasret Gültekin Kozan/Evrensel

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Gebze

Gebze’de bulunan ve 2015 yılında iflas eden Poly Metal fabrikasının işçileri kıdem ve ihbar tazminatlarını istiyor. 6 yıldır haklarını alamayan işçiler, fabrikadan çıkarılmak istenen hurdaların çıkışını engelledi. Varlık Yönetim adında bir şirketin İcra Müdürlüğü aracılığıyla fabrikayı aldığı, burayı yıkmak istediği öğrenilirken işçiler ise alacaklarını almadan buna izin vermeyeceklerini söylüyor.

Terk edilmiş fabrika önünde işçilerle beraber açıklama yapan Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, 50 işçinin 1 milyon 200 bin lira alacağı olduğunu söyledi. 6 yıldan bu yana işçilerin mağdur edildiğini söyleyen Aydın, “Fabrikanın sahibi ile bu arsayı ve hurdaları alan firmanın, işçi arkadaşlarımızın alacaklarını ödemesini talep ediyoruz” dedi.    

"ALACAKLARIMIZIN PEŞİNDEYİZ"

Fabrikada yaşanan sıkıntılardan bahseden Aydın, “Poly Metal, hassas döküm ile heykel yapan nitelikli bir fabrikaydı. İki ortaklı bir fabrikaydı, ortaklardan biri öldükten sonra diğer ortağın fabrikayı yönetememesi birtakım sıkıntılara sebep oldu. Fabrika belirsiz kişilerin eline düştü. 2015 yılında fabrika iflas etti. O günden bu yana da hukuk önünde sıkıntılar yaşıyoruz. Her satışta işverenin itiraz etmesi nedeniyle işçi arkadaşlarımız alacaklarını bir türlü alamadı. En son Adana’dan Varlık Yönetim adında bir şirket burayı İcra Müdürlüğünden alıyor. Bu satış arsa değerinin çok altında bir değere gerçekleştiriliyor” dedi.

50 işçinin 6 yıldan bu yana kıdem ve ihbar tazminatını alamadığını vurgulayan Aydın, “Bu gayrimenkulü satın alan firma burayı boşaltarak hurdaları buradan çıkarmak istiyor. Biz de bu hurdaların buradan çıktıktan sonra kaybolacağını, bunların satışının gerçekleşmeyeceğini bilerek buna itiraz ediyoruz. Yaptığımız görüşmeler sonrası bu hurdaların çıkışını birkaç gün durdurduk. Ama alacaklarımızın peşindeyiz. Arkadaşlarımızın 20’şer bin lira ila 100’er bin lira arasında kıdem ve ihbar tazminatı alacağının peşindeyiz. Arkadaşlarımızın çoğu işsiz, iş bulamadılar. Hem bu fabrikanın sahibinin hem bu arsayı ve hurdaları alan firmanın işçi arkadaşlarımızın alacaklarını ödenmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

BioNTech-Pfizer: Aşı Kovid-19'a karşı en az 6 ay bağışıklık sağlıyor

SONRAKİ HABER

MAN’da emekliliği gelenler işten çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa