02 Nisan 2021 08:00

Beyza Yurttaş'ı alıkoyarak şiddete maruz bırakan Bülent Yüksek tutuklandı

Alanya'da Beyza Yurttaş'ı alıkoyarak şiddete maruz bırakan Bülent Yüksek tepkilerin ardından tutuklandı.

Fotoğraf: Burcu Yıldırım/Evrensel

Paylaş

Alanya'da Beyza Yurttaş, 3 gün önce eski sevgilisi Bülent Yüksek tarafından alıkonularak şiddete maruz kaldı. Olayın ardından gözaltına alınan Bülent Yüksek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sosyal medyada yükselen tepkiler üzerine savcılık karara itiraz etti. Bülent Yüksek, tutuklanarak cezaevinde konuldu.  

DHA'da yer alan habere göre Avsallar Mahallesi'nden B.Y tarafından otomobille alınarak şiddete maruz kalan Yurttaş, daha sonra B.Y tarafından evinin önüne baygın haldeyken bırakıldı. Bir elektrikçinin bulduğu Yurttaş, daha sonra jandarmaya giderek B.Y.'den şikayetçi oldu. Jandarma tarafından gözaltına alınan B.Y.'nin karakolda ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YENİDEN GÖZALTINA ALINIP, TUTUKLANDI

Sosyal medyada şiddetin gündeme gelmesinin ardından savcılık karara itiraz etti ve Bülent Yüksek hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bunun üzerine Konaklı Karakol Komutanlığı ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Bülent Yüksek evine girmeye çalıştığı sırada jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Dün akşam adliyeye sevk edilen B.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"ÖLMEK İSTEMİYORUM"

Yaşadıklarını DHA'ya anlatan Beyza Yurttaş, iki hafta önce Bülent Yüksek'ten ayrıldığını, uzaklaşmak için Urfa'ya gittiğini döndüğünde Bülent Yüksek'in erkek kardeşi tarafından da ölümle tehdit edildiğini belirtti. Karakola şikayetçi olan kadın yine ölümle tehdit edildiğini dile getirdi. Bir başkasının görüşme isteği üzerine konumu atan Yurttaş, Bülent Yüksek'in arabayla geldiğini ve kendisini arabaya kilitleyerek kendisini darbettiği ve baygın haldeyken kendi evinin önüne bırakıldığını anlattı. Yurttaş, "Baygın bir haldeymişim. Sonra evimin önüne atmışlar. Bir elektrikçi bulmuş beni. Jandarma gelmiş. O an kanlar içerisindeyken bilincim yokken öleceğimi hissettim. Orada gerçekten ölebilirdim. Dışarıda bana tekrar saldırmayacağının garantisi yok. Daha önce de birçok kez darbetmişti ama bu kadar şiddetli dövmemişti. Önceden 5-6 defa vurmuştu" dedi.

Kendisinden ayrılmak istediği için Bülent Yüksek'in şiddetine maruz kaldığını anlatan Yurttaş, "Ben ölmek istemiyorum. Yalvarıyorum. Ben gerçekten ölmek istemiyorum. Ben diğerleri gibi olmak istemiyorum. Kesin bana yine bir şey yapacak. Başkaları gibi ölmek istemiyorum." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê Davası’nda yargılanan 28 siyasetçinin tutukluluk incelemesi başladı

SONRAKİ HABER

Şenyaşarlar davası: Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız'a 18 yıl hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa