02 Nisan 2021 11:32

Boğaziçili Akademisyenler: Öğrencilere dönük akıl almaz şiddeti kınıyoruz

Nöbet eylemini sürdüren Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, "Barışçıl öğrenci gösterilerine uygulanan bu akıl almaz şiddeti kınıyoruz. Bu şiddet ve hak ihlalleri son bulmalıdır" dedi.

Fotoğraf: Can Candan/@yunusunbabasi 

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin rektörlük binasına sırtlarını dönerek gerçekleştirdikleri nöbet eylemine devam edildi. Üstün Ergüder Meydanı’nda bir araya gelen akademisyenlere Boğaziçili öğrenciler de destek verdi. Alkışlarla sona eren nöbetin ardından basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Çiğdem Kafesçioğlu, “Sizlere basının alınmadığı, mezunlarımızın girişlerinin yasak olduğu ve çevresinde polislerin devriye gezdiği kampüsümüzden sesleniyoruz. Dün Kadıköy Meydanı yine korkunç görüntülere sahne oldu. Boğaziçi protestolarına katılan öğrenciler gözaltına alındı. Barışçıl öğrenci gösterilerine uygulanan bu akıl almaz şiddeti kınıyoruz. Bu şiddet ve hak ihlalleri son bulmalıdır” dedi.

"ATANMIŞLAR AKADEMİSYENLERİ HEDEF ALIYOR"

Kamu üniversiteleri için özerk ve demokratik bir yönetim talebinin, Boğaziçi mücadelesinin önemli yönünü oluşturduğuna dikkat çeken Kafesçioğlu, “Boğaziçi Üniversitesinin gayrimeşru rektörlük kurulu göreve geldiği günden bu yana üniversitemizin etik ilkelerine ağır zararlar vermeye devam etti. Atanmış yöneticiler mesnetsiz iddialar içeren haberleri sosyal medyada paylaşarak akademisyenleri ve öğrencileri hedef alıyor” dedi.

Hiç kimsenin Boğaziçi Üniversitesinin akademik ve bilimsel saygınlığını karalamaya hakkı olmadığını söyleyen Kafesçioğlu, “Yapılan ciddi kamuoyu araştırmaları özerk ve demokratik üniversite mücadelesinin toplumda yüksek derecede destek gördüğünü göstermektedir. Son olarak kamuoyunda karşılık bulan taleplerimizin hayata geçirilmesini, öğrencilere dönük polis şiddetinin son bulmasını, başta Melih Bulu olmak üzere atanan yöneticilerin istifasını talep ediyoruz. Kabul etmiyoyuz, vazgeçmiyoruz” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

GKN Sinter’de sendikaya üye olan 9 işçi işten atıldı

SONRAKİ HABER

Depremzedeler neler yaşıyor, talepleri neler? | Smyrna'dan İzmir'e kentin gündemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa