02 Nisan 2021 13:50

Bel Karper’de dört işçi işbaşı yaptı, diğer işçiler direnişe devam ediyor

Çorlu Bel Karper fabrikasında sendika baştemsilcisinin işten atılması ve 12 işçinin ücretsiz izne çıkarılmasının ardından 4 işçi işbaşı yaptı. Diğer işçiler direnişlerini sürdürüyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çorlu'da sendika baştemsilcisinin işten atıldığı, 12 işçinin ücretsiz izne çıkarıldığı Bel Karper fabrikasında 4 işçi işbaşı yaptı. Diğer işçiler ise direnişe devam ediyor.

Bel Karper’de Tekgıda-İş sendikasının yetkiyi almasıyla başlayan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerine yanaşmayan patron, baştemsilciyi Kod 29’dan işten atarak 12 işçiyi ücretsiz izne çıkarmış, işçiler de bunun üzerine direnişe başlamıştı.

Ücretsiz izne çıkarılan işçilerden 4’ü işbaşı yaparken diğer işçilerin ücretsiz izin süreleri ise 14 Nisan’a kadar uzatıldı. Ücretsiz izne çıkan işçiler fabrika önünde direnişlerine devam ediyor. Fabrika önünde direnişlerine devam eden işçiler, “Bir hattı sürdürebilmek için dört arkadaşımıza işbaşı yaptırdılar. Bizim ücretsiz izin süremiz ise iki hafta daha uzatıldı. Bu bir taraftan bir yumuşamayı gösterse de bizim mücadelemiz geri dönene kadar devam edecek” dedi.

İşçilerin mücadelesi devam ederken diğer taraftan da TİS prosedürleri de sürdürülmeye çalışılıyor. Bel Karper yönetimi hiçbir görüşmeye katılmazken süreçle ilgili uyuşmazlık raporu tutulduğunu söyleyen işçiler, bir an önce grev kararının alınmasını istiyor. İşçiler, “Sendika bir taraftan Fransa’da görüşmeler yaparken bir taraftan da direnişi sürdürüyoruz. Kod 29’dan işten atılan baştemsilcinin ve ücretsiz izine ayrılan işçilerin geri dönmesi ve sözleşmenin yapılması için grev silahını kullanmalıyız. Bu sorun ancak grev ile çözülecek gibi duruyor” diye konuştu. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'de "aşı pasaportu" karşıtı kampanya başlatıldı

SONRAKİ HABER

Darüşşafakalılar Düşünce Platformu'ndan Erdoğan'a: Hiç olmazsa kızınızı dinleseydiniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa