Darbedilen Ömer Faruk Gergerlioğlu, anjiyo sonrası yoğun bakıma alındı

Ayakkabılarını giymesine müsaade bile edilmeden evinden çıkarılıp gözaltına alınan Ömer Faruk Gergerlioğlu, getirildiği Ankara Şehir Hastanesinde anjiyo oldu. Tansiyonu sebebiyle yoğun bakıma alındı.

02 Nisan 2021 15:47
Son Güncellenme Tarihi: 03 Nisan 2021 01:38
Paylaş

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kesinleşmiş yargı cezası nedeniyle teslim olması yönündeki 10 günlük süre doldu. Teslim olmayacağını söyleyen ve evinde bekleyen Gergerlioğlu, gelen polisler tarafından ayakkabısını giymesine bile müsaade edilmeden darbedilerek gözaltına alındı. Gergerlioğlu'nun sağlık kontrolünde doktor, göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle anjiyo önerip kardiyoloji bölümüne götürülmesi gerektiğini belirtti. Buna rağmen Gergerlioğlu cezaevine götürüldü. Darp raporu da alan Gergerlioğlu, daha sonra Ankara Şehir Hastanesine getirildi. Anjiyo olan Gergerlioğlu, tansiyonunun yüksek olması sebebiyle yoğun bakıma alındı.

"BABAMI TUTUKLAMAYA GELDİLER"

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun evine polis geldiğini oğluSalih Gergerlioğlu, Twitter'dan duyrudu. Salih Gergerlioğlu, paylaşımında  "Babamı tutuklamaya geldiler" dedi.

AYAKKABILARINI GİYMESİNE BİLE İZİN VERMEDİLER

Salih Gergerlioğlu, ardından "Aynı rezalet tekrarlandı. Ayakkabılarını giymesine müsaade etmeden yaka paça çıkardılar" paylaşımını yaptı.

Babasının ayakkabısının ve hazırlanan çantasının fotoğrafını paylaşan Salih Gergerlioğlu, "Zorbalığın fotoğrafı" dedi.

"BU ZULÜM MUTLAKA BİTER"

Gergerlioğlu, kapıda kendisini tutuklamak için gelen polisler beklerken katıldığı bir canlı yayında, “Bu zulüm bir gün mutlaka biter. Şu an bilsinler ki bu ülkenin barış umutlarını yok etmeye çalışıyorlar. Biz doğru şeyler söylediğimiz ve halkımızın vekili olduğumuz için cezalandırılıyoruz. Ben bu halkın onurunu ayaklar altına aldırmadım, aldırmam da. Mücadele edeceğiz ve bir gün mutlaka geri döneceğiz. Dönmesem de ben cezaevinde olsam da bu halkın vekiliyim. Bu hikaye burada bitmez, bu zulüm böyle devam etmez. Mecliste söylediğim sözü tekrarlayayım: Direnmek, yaşamaktır” ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINDIĞI ANLAR KAYIT ALTINA ALINDI

HDP, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun gözaltına alındığı anların videosunu basınla paylaştı.

Videoda Gergerlioğlu'nun "Ben bu halkın vekiliyim" ve "Doğruları söylediğim için buradan götürülüyorum" sözleri üzerine polisin müdahale ettiği görülüyor.

Salih Gergerlioğlu da Twitter hesabından gözaltına dair videolar paylaştı.

SALİH GERGERLİOĞLU: ADALET NÖBETİNİ SÜRDÜRECEĞİZ

Mezopotamya Ajansının aktaradığına göre yaşananlara dair konuşan Salih Gergerlioğlu, “Babamın ayakkabılarını bile giymesine izin vermediler. Adalet nöbetini sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Salih Gergerlioğlu şunları söyledi:

“Bir aile evine giriyorsunuz. Bir yakalama kararınız olabilir ama karşınızda halkın vekili var. Evin içerisine kadar girerek ayakkabılarını dahi giymesine izin vermediler. Tekini giydi, diğer tekini ben yukardan getirdim. Ama bu kadar hukuksuzluk gerçekten inanılmaz. Ben 24 yaşındayım. Babamın insan hakları aktivizmini yakından yaşadım, gördüm. Babam bunu hak etmiyor. Lütfen ses çıkarın. Ben her zaman için babamın arkasında olmaya ve bu hukuksuzluğun karşısında olmaya devam edeceğim. Bu adalet nöbetini sürdürmeye devam edeceğiz. Siz de bunu sürdürmeye çalışın.”

"UTANACAK YÜZLERİ OLACAK MI"

Gergerlioğlu devamında “Bu 4’üncü darbe. İlk olarak Yargıtay’da kararının okunması, sonrasında milletvekilliğinin düşürülmesi ikinci darbe. 3’üncüsü Meclisten yaka paça abdest alırken çıkarılması. Şimdi de 4’üncü darbe aile evine girmeleri, yaka paça sürükleyerek götürülmeleri. Bu akıl alır gibi değil. Kardeşlerim içeride, küçük kardeşim içeride, ben bunları görüyorum. İnşallah bir gün hukuk gelir bu ülkeye. Biz de hukuk yoluyla hesabını sorarız. Bu insanların o gün gelince utanacak yüzleri olacak mı?” diye konuştu.

"HASTANEYE GELMEM GEREKİRKEN CEZAEVİNE GÖTÜRDÜLER"

Gergerlioğlu'na yapılan ilk sağlık kontrolünde doktorun göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle anjiyo önerip kardiyoloji bölümüne götürülmesi gerektiğini söylediği aktarıldı.

Ancak buna rağmen önce adliyeye getirilen Gergerlioğlu'nun ardından cezaevine götürüldüğü iletildi.

Avukat Bişar Abdi Alınak, Twitter hesabından yaptığı ilk paylaşımda "Ömer Faruk Gergerlioğlu az önce adliyeye getirildi. Göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle hastane doktoru anjiyo önerip kardiyoloji bölümüne  götürülmesi gerektiğini belirtmiş. Şimdi hangi hastanede ve ne gibi bir tıbbi müdahalede bulunulduğunu bilmemekteyiz.Tarafımıza bilgi verilmiyor" dedi.

Salih Gergerlioğlu da "Babam hastanede. Kalp ve göğüs ağrısından dolayı anjiyo olacak" bilgisini paylaştı.

Ardından Gergerlioğlu'nun anjiyo olmak üzere Ankara Şehir Hastanesine getirildiği aktarıldı.

Alınak'ın "Ankara Şehir Hastanesine getirildi" mesajıyla paylaştığı videoda, sedyede taşınan Gergerlioğlu'nun "Hastaneye gelmem gerekirken cezaevine götürdüler" dediği duyuldu.

"KOLLUKTAN DARP GÖRDÜM"

Salih Gergerlioğlu, babasının hastanedeki isyanının da videosunu paylaştı. Gergerlioğlu, yaşadıklarını şöyle dile getirdi: "Darp tehditleri… Böyle kepazelik olmaz. Cezaevinde bir şey olmadı ama kolluktan darp gördüm. Böyle rezalet olmaz. Arabanın içinde beni yumruk vurmakla tehdit ediyor polis. Nerede görülmüş böyle rezalet. Bana küfürler ediyor."

Avukat Bişar Abdi Alınak da Gergerlioğlu'nun darp raporunu paylaştı.

ANJİYO SONRASI YOĞUN BAKIMA ALINDI

Salih Gergerlioğlu, babasının anjiyosunun yapıldığını, ancak tansiyonunun yüksek olması sebebiyle yoğun bakıma alındığını aktardı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Norveç'te yoksul çocuk sayısı artıyor

SONRAKİ HABER

Acıpayam'daki Olukbaşı Kanyonu'na sera naylonuyla gölet yaptılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa