04 Nisan 2021 15:36

Davutoğlu ve Babacan'dan Montrö'ye ilişkin bildiriye tepki

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da

Fotoğraflar: Zekeriya Karadavut, Bekir Ömer Fansa/AA

Paylaş

104 emekli amiralin Montrö sözleşmesine ilişkin yayımladıkları bildiri ve sonrasında yapılan açıklamalarla ilgili Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan da açıklamalar geldi. Ahmet Davutoğlu bildirinin "sorumsuzluk örneği" olduğunu belirtti. Ali Babacan ise "askerlerin siyasete yönelik hadsiz müdahalelerini depreştirmemek" gerektiğini belirtti, iktidarın ise mağduriyet söylemlerini eleştirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu şu açıklamayı yaptı:

"Gelecek Partisi milli iradenin, hukuk devletinin ve demokrasinin yanındadır. Militarist ya da sivil farketmez, darbe heveslilerine geçit verilemez. Bildiri ülkenin tarihsel hafızasını ve içinden geçtiği hassas süreci göz önüne almayan; kötü niyetli bir sorumsuzluk örnegidir."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise şu mesajı paylaştı:

"Tarihimizin utanç sayfaları askerlerin siyasete yönelik hadsiz müdahaleleriyle doludur. Bu acı hafıza depreştirilmemelidir. İktidarın, sürekli 'düşman' belirlemesi ve suni mağduriyet kampanyasına devlet kurumlarını katması ise yarınlarımıza zarar verir. Çözüm tam demokrasidir."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK: Teklif ‘Partinin devletleşmesi’ adına kritik bir adım

SONRAKİ HABER

Son 24 saatte Kovid-19'dan 185 can kaybı, 42 bin vaka | 4 Nisan 2021

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa