04 Nisan 2021 17:57

Emekçiler Twitter’dan haykırdı: #Yaşasın1Mayıs

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu'nun çağrısı ile çok sayıda emekçi #Yaşasın1Mayıs, #İşçiler1Mayısa1MayısFabrikalarda etiketleriyle sosyal medyada taleplerini dile getirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İşten atmadan ücretsiz izne, ücret kesintisinden birçok hak gasbına kadar pandemi sürecini fırsata çeviren patronlara karşı emekçiler, #Yaşasın1Mayıs, #İşçiler1Mayısa1MayısFabrikalarda etiketleri altında sosyal medyada taleplerini dile getirdi.

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu saat 21.00’de #Yaşasın1Mayıs, #İşçiler1Mayısa1MayısFabrikalarda etiketleri altında emekçilerin taleplerini dile getirmesi için çağrıda bulundu. Bu etiketler paylaşılan bazı mesajlar şu şekilde:

  •  Yoksulluk sınırı altında yaşayan ailelerin elektrik, doğal gaz, su ve iletişim giderleri pandemi şartları da gözetilerek devlet tarafından karşılansın. Kaynaklar patronlar ve zenginler için değil, işçi-emekçiler için kullanılsın.
  •  Gerçek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında eriyen asgari ücret başta olmak üzere tüm işçi ücretlerine ek zam yapılsın ve asgari ücret vergi dışı bırakılsın. Patronlara, zenginlere servet vergisi getirilsin.
  •  Sendikal hak ve özgürlükler önündeki engeller kaldırılsın. İşten atmalar yasaklansın.
  •  Pandemi patronlar para, işçilere ölüm, yoksulluk getirdi. Her krizin bedel ödeyeni olmamak için işçiler sendikalara örgütlenmeye.
  •  İşçi ve emekçilerin ekmek mücadelesi ile demokratik Türkiye mücadelesi birdir! Demokratik hakların ve siyasal özgürlüklerin gasbına karşı 1 Mayıs'a!

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Son 24 saatte Kovid-19'dan 185 can kaybı, 42 bin vaka | 4 Nisan 2021

SONRAKİ HABER

İşsiz kalan kafe çalışanı Ramazan Ünal yaşamına son verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa