06 Nisan 2021 01:00

Kocaeli'den işçiler yazdı: Bu kötü şartlara karşı 1 Mayıs'a

"Yaşadığımız sorunların üstüne gitmek, nasıl bir gelecek istediğimizi haykırmak için 1 Mayıs’ta olacağız."

Kaynak:Daniel Wiadro/ Unplash

Paylaş

Kocaeli’den bir grup işçi

Merhaba Evrensel okurları. Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşayan genç işçiler olarak Evrensel aracılığıyla sesimizi duyurmak istedik.

Ekonomik kriz şiddetlendikçe biz işçilerin ekmeği her geçen gün daha küçülüyor, hayatlarımız her geçen gün zorlaşıyor. Bu mektubu kaleme alırken bile ay sonunu nasıl getireceğimizi düşündüğümüz için doğal gazı açamıyoruz, bu sebeple de evin içinde battaniye ile oturuyoruz. Yılın başında asgari ücrete yüzde 21 oranında zam yapıldı ama gelen zamlarla birlikte hayat o kadar pahalılaştı ki daha dördüncü ayını doldurmadan asgari ücret zammı kül oldu gitti. Asgari ücretli çalışanlar olarak akşam başımızı yastığa koyup, sabah tekrar işe gitmek için uyandığımızda doların yüzde 15 seviyesinde arttığını, bundan dolayı da maaşımızın esasında yüzde 15 oranında eridiğine tanık olduk.

Pandeminin bir yılını geride bıraktık, bu süre zarfında sürekli çalıştık, ürettik ama buna rağmen bir yıldır ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Pandemi bir kez daha gösterdi ki biz işçiler ancak patronların kasasını doldurabildiğimiz takdirde bu sistem içerisinde kıymetliyiz. Pandemiden beri daha düşük ücretlere, güvencesiz ve sendikasız yerlerde çalışmaya itildik desek yeridir. 21. yüzyılda teknolojinin çığır açtığı bir dönemde, içimizden biri, parasızlıktan dişini yaptıramıyor ve geceleri ağrıdan uyuyamıyor örneğin…

Adaletsizliğin kol gezdiği, ekonomik sıkıntıların omzumuzda taşıyamayacağımız bir yük haline geldiği bugünlerde biz işçilerin de elbette talepleri olacak. Önümüzde İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs var. Bizler bu sorunları elbette ki 1 Mayıs alanlarında yan yana gelerek, omuz omuza vererek ifade edeceğiz. Bu sebeple tüm bu sorunların üstüne gitmek, nasıl bir gelecek istediğimizi haykırmak için 1 Mayıs’ta Emek Gençliği saflarında olacağız. Tüm işçilerin bugünden 1 Mayıs’ını kutluyoruz. Gelecek kaygısı duymadığımız, demokrasiden ve emekten yana bir Türkiye’de görüşmek üzere, hoşça kalın.

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de Montrö tartışılırken NATO’dan Rusya’ya gözdağı tatbikatı

SONRAKİ HABER

CPS Otomotiv işçileri yazdı: Haklarımızdan vazgeçmiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa