06 Nisan 2021 00:10

Türk Traktör işçileri arkadaşlarının yanında

Europower fabrikasında 8 işçi sendikalaşmak istedikleri için ya işten atıldı ya istifaya zorlandı. Türk Traktör işçileri de eylemlerini sürdüren arkadaşlarının yanında olduklarını söyledi.

Fotoğraf: Birkan Bulut | Evrensel

Paylaş

Zeki KAYA
Ankara

Kovid-19 salgınıyla birlikte işten çıkarmalar kağıt üzerinde yasaklanırken, patronlar Kod 29’la işten atıyor, hükümet ise bu yaşanan hak gasplarına göz yumuyor. Ankara Kazan’da bulunan Europower fabrikasında 8 işçi sendikalaşmak istedikleri için ya işten atıldı ya istifaya zorlandı. Türk Traktör işçileri de eylemlerini sürdüren arkadaşlarının yanında olduklarını söyledi.

Türk-Metal’e üye oldukları için işten çıkarılan Europower işçileri fabrika önünde eylemlerini sürdürüyor. İstifaya zorlanarak işsiz kalan bir Europower işçisi, “Fabrikadan çıkarıldığım an ‘Her şey bitti’ diye düşünmüştüm. Ama diğer işyerlerindeki arkadaşları yanımda görünce içimde umut yeşerdi” diyor. İşçilere dayanışma ziyaretine gelen bir Türk Traktör işçisi de “Sen umudunu hiç yitirme, hiçbir işçiye hakları hediye edilmedi. Çıktık kendimiz aldık. Bizim fabrikamızda da hep sendika yoktu sonuçta ama yıllardır sürdürülen çalışmayla sendikanın en güçlü olduğu yerlerden biri olduk. Ama bununla da yetinmemek lazım. Sendika bizim için ya da bize ait değil, sadece sendika biziz. Hakkımıza sahip çıkmak elimizdekileri kaybetmemek için her zaman yan yana olmalıyız” dedi.

Bir başka Türk Traktör işçisi de “Ben yıllardır bu fabrikada çalışıyorum ve yıllardır da sendikalıyım. Sendika hiç hata yapmadı mı? Elbette yaptı. Ama düzeldiyse yine biz düzelttik. Arkadaşımın dediği gibi sendikayı daha güçlü yapmak bizim elimizde, bu gücü de doğru kullanmak lazım. Bugün buradaysak içerideki arkadaşların da burada olması lazım. Hepimizin işçi olduğunu ve her sorunu ancak birlikte olursak çözebileceğimizi söylemek istiyorum” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Biden’ın dış politikasına "demokrasi" kılıfı

SONRAKİ HABER

ODTÜ öğrencileri 1 Mayıs’a hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa