05 Nisan 2021 13:06

ODTÜ öğrencileri 1 Mayıs’a hazırlanıyor

ODTÜ öğrencileri, “1 Mayıs ODTÜ Öğrencileri Kortejini Örmek İçin Buluşuyoruz!” sloganıyla bir araya geldi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

ODTÜ öğrencileri aralarında üniversite topluluklarının ve temsilciliklerin de bulunduğu 27 ODTÜ bileşeninin çağrısıyla 4 Nisan Pazar günü “1 Mayıs ODTÜ Öğrencileri Kortejini Örmek İçin Buluşuyoruz!” şiarıyla yapılan forumda bir araya geldi. 

Online olarak gerçekleşen forumda, pandemi süreciyle birlikte eğitimde derinleşen eşitsizlik ve öğrencilerin geçim sıkıntısı gündemdeydi. Ayrıca AKP hükümetinin son hamleleriyle İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürlerek hapse atılması, Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum atanmasıyla özerk ve demokratik üniversiteye dönük saldırılar öğrencilerin diğer gündem maddeleriydi. 1 Mayıs’ın tarihsel birikimiyle birlikte öğrencilerin işçilerin ve emekçilerin yanında mücadele etmesi gerektiği, tam da bu noktada sınıfın yanında kendi talepleriyle 1 Mayıs sürecini ODTÜ öğrencileri olarak örgütlemenin öneminin vurgulandığı toplantıda, öğrenci topluluklarının kendi özgünlükleri doğrultusunda etkinlikler yaptığı ve ODTÜ’nün diğer bileşenleriyle ortak hareket edildiği bir süreç konuşuldu. 

Öğrenciler, geçen senelerdeki 1 Mayıs’ların da deneyimiyle bu sene de ODTÜ Öğrencileri olarak “Pandemiye ve geleceksizliğe karşı özgür bir dünya, demokratik bir üniversite için emeğin saflarına” sloganıyla 1 Mayıs sürecini örmeyi kararlaştırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk Traktör işçileri arkadaşlarının yanında

SONRAKİ HABER

Antep Başpınar’da direnen işçiler ve sendika temsilcileri Vali Davut Gül ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa