05 Nisan 2021 12:57

Antep Başpınar’da direnen işçiler ve sendika temsilcileri Vali Davut Gül ile görüştü

Antep'te DİSK Tekstil'de örgütlenmelerinin ardından Kod 29'la işten atılan Yasin Kaplan ve Güven Boya işçileri, sendikanın bölge temsilcisi Mehmet Türkmen'le birlikte Vali Davut Gül ile görüştü.

Fotoğraf: Gaziantep Valiliği

Paylaş

DİSK Tekstil sendikasında örgütlendikleri için Kod 29 ile işten atılan ve bir buçuk aydır fabrika önünde direnişte olan Yasin Kaplan ve Güven Boya işçileri, DİSK Tekstil Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen ile birlikte Gaziantep Valisi Davut Gül ile görüştü.

Görüşmede, yaşadıkları haksızlıkları paylaşan işçiler, suçsuz oldukları halde işten atıldıklarını ve işverenlerin yasaları çiğnediğini söyledi. İşe geri dönmek istediklerini belirten işçiler, bunun olmaması hâlinde sendikal tazminat da dahil tüm haklarını talep ettiklerini belirtti.

"PATRONLAR SUÇ İŞLİYOR"

Görüşmede Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşanan hak gasplarını dile getiren DİSK/Tekstil Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, özellikle Yasin Kaplan ve Güven Boya işverenlerinin ve fabrika müdürlerinin, işçilerin sendikalaşma hakkına engel olmak için baskı, tehdit, mobbing ve Kod 29’la tazminatsız işten atma da dahil her türlü yönteme başvurarak suç işlediklerini ifade etti.

İşçilerin yasal ve anayasal haklarının çiğnendiğini, hak arayan, herhangi bir haksızlığa itiraz eden veya sendikalı olma hakkını kullanan her işçinin ya Kod 29’la işten atılma ya da ücretsiz izinle açlığa mahkum edilme tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Türkmen, başta Yasin Kaplan ve Güven Boya olmak üzere, fabrikalarda yaşanan bu hak ihlalleri, işçilere karşı pervasızca işlenen bu suçlar ve işçilerin yaşadığı mağduriyet konusunda Valiliğin sorumluluk almasını istedi.

Sendikanın ve direnişçi işçilerin şikayetlerini ve taleplerini dinleyen Vali Davut Gül, konuyla ilgileneceğini söyledi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ öğrencileri 1 Mayıs’a hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Kısa metrajlı "Köpekçi" filminin galası yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa