05 Nisan 2021 14:47

Eskişehir’de uzaktan eğitime geçiş kararı verildi

Risk haritasında çok yüksek riskli "kırmızı" illerin olduğu kategoride yer alan Eskişehir'de eğitim-öğretimde uzaktan eğitim kararı alındı. Kentte vaka sayısı 47 günde 12 kat arttı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Eskişehir Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kentteki eğitim kurumlarının ve tüm özel eğitim kurumlarının 8 ve 12. sınıfları hariç uzaktan eğitime geçmesini kararlaştırdı. Açıklamada "İlimizde vaka sayısının artışının önlenmesi amacıyla ekli listede yer alan eğitim kurumlarının ve türm özel eğitim kurumlarının (Özel gereksinimli öğrenciler hariç için hizmet veren özel eğitim okulları ve okul öncesi eğitim kurumları hariç ) 8 ve 12. sınıfları hariç uzaktan eğitime geçilmesine karar verilmiştir" denildi.  

Okul öncesi eğitim kurumları ile özel eğitim kurumlarında bir değişiklik yapılmaması üzerine Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan yaptığı açıklamada; okul öncesi eğitim kurumlarında çalışan tüm eğitim emekçilerinin aşılanmasının zorunlu olduğunu, özel eğitim gerektiren okullardaki öğretmenlerin de yine aşılanması ve randevulu sistemle çalışmaya geçilmesi gerektiğini belirtti.

VAKA SAYISI 47 GÜNDE 12 KAT ARTTI, HARİTA KIZARDI

Sağlık Bakanlığı’nca 14 Şubat’ta ilk kez paylaşılan ‘illere göre haftalık vaka sayısı’ risk haritasında 100 binde 30,99 olarak açıklanan Eskişehir’de vakalar, aradan geçen 47 günde yaklaşık 12 katına çıkarak 358,90’a yükseldi. Eskişehir ‘çok riskli’ 58 şehir arasında yer aldı.

Yaklaşık 900 bin nüfuslu kentte vaka artışı endişe yaratırken, günlük pozitif vaka sayısı ise 500’ün üzerine çıktı. PCR testi pozitif çıkmasına rağmen herhangi bir semptom göstermediği için evinde tedavi edilenlerin sayısı 3 bin 800’ü aşarken, koronavirüs tedavisi sağlayan Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Şehir Hastanesi’nde 400’ün üzerinde hasta halen Kovid-19 servislerinde tedavi görüyor. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

44. İktisatçılar Haftası başlıyor

SONRAKİ HABER

Son 24 saatte vaka sayısı 42 binin üzerinde, can kaybı 200'e yaklaştı | 5 Nisan 2021

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa