06 Nisan 2021 11:03

Bakırköy Belediyesi işçileri TİS hakları için 15. kez eylem yaptı

Bakırköy Belediyesinde DİSK Genel-İş Avrupa Yakası 2 No’lu Şube üyesi işçiler toplu iş sözleşmesi hakları için yaptıkları eylemde "Taleplerimize kulak tıkamayın" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK Genel-İş Avrupa Yakası 2 No’lu Şube üyesi Bakırköy Belediyesi işçiler toplu iş sözleşmesi (TİS) hakları için 15'inci kez eylem yaptı. Toplu sözleşmeli çalışmak istediklerini ifade eden işçiler belediye yönetimine “Taleplerimize kulak tıkamayın” diye seslendi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda eylem yapan işçilere Emek Partisi, Tüm Bel-Sen ve Kent Savunması da destek verdi. İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Şube Mali Sekreteri Süreyya Doğan, sürekli şirket ismi değiştiren belediye yönetiminin, defalarca alınan yetki tespitlerine itiraz ettiğini ve süreci uzattığını belirtti. TİS’in imzalanamaması yetmezmiş gibi kısa çalışma ödeneği, esnek çalışma, eşit işe eşit ücret söylemi ile ücretleri düşürme, yemek parasını 5 liraya indirme, ücretsiz izin ile işten çıkarma ve sendikadan istifa baskısı yaşadıklarını dile getiren Doğan, “Bakırköy Belediyesi işçilerinin anayasal hakkı olan toplu sözleşmeleri yapılsın. Keyfi olarak işten atılan işçiler geri alınsın. Ücretlerinde kesinti yapılan işçilerin ücretleri eski haline getirilsin. İşçiler üzerinde yapılan baskılara son verilsin. Sendikalı olma hakkımıza saygı gösterilsin” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail Cumhurbaşkanı, hükümeti kurma görevini Netanyahu'ya verdi

SONRAKİ HABER

İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 75'i aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa