06 Nisan 2021 11:10 Güncelleme: 06 Nisan 2021 15:10

Manisa'da artan vakalardan dolayı 6 okul karantinaya alındı

Yüz yüze eğitimle birlikte Manisa'daki okullarda vakaların arttığını söyleyen Eğitim Sen, vakalardan dolayı 6 okulun karantinaya alındığını belirtti.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Eğitim Sen Manisa Şubesi, "Önlemler alınsın, eğitim emekçileri aşılansın" diyerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

"Vakalara seyirci kalmayacağız", "Ders yaparken ölmek istemiyoruz", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganlarının atıldığı açıklamada basın metnini Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı İsmail Şener okudu. Şener, yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte Manisa yerelinde de vaka sayılarının arttığını ifade etti. 

Manisa'da 13 bin 910 öğretmenin görev yapmakta olduğunu ve aşı olan öğretmen sayısının bin 900 civarında olduğunu söyleyen Şener, "Mart ayı sonu itibarı ile 200’den fazla öğretmenimize ve 700 civarı öğrencimize kovid pozitif tanısı konulmuş, 250’ye yakın öğretmenimiz temaslı durumundadır. 6 okulumuz karantinaya alınmıştır" dedi. 

"VAKALAR SÜREKLİ ARTIYOR"

Nisan başından beri vakaların artarak devam ettiğini dile getiren Şener, "Nisan ayının henüz başında olmamıza rağmen pek çok okulumuzdan vaka sayıları gelmeye başladı. Özellikle merkezde bulunan liselerimizde öğretmen, öğrenci vaka sayılarında hızlı bir yükseliş var. Son bir haftada 22 öğretmen, 27 öğrenci ve 1 personelin daha vaka bilgisini aldık" diyen Şener, vakaların sürekli arttığını söyledi. 

Artan vakalardan sonra önlemlerin hızlıca alınması gerektiğini ifade eden Şener, "Önlem alınmadığı taktirde okul boykotları dahil her seçenek bizim için sendikal, demokratik ve meşru mücadelemizin bir parçası olacaktır" dedi. (Manisa/EVRENSEL)

{{429960}}

{{429586}}

Reklam