06 Nisan 2021 12:55

DİSK Ege Bölge: Acil kapanma talep ediyoruz

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaptığı yazılı açıklama ile Kovid-19 vaka artışına dikkat çekerek, acil kapanma talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Artan Kovid-19 vakalarıyla ilgili yazılı açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Mart ayında normalleşmeye geçmeden önce düşük olan Kovid şimdi yüzde 40’lık bir artış göstermekte. Normalleşmeye geçmeden önce uygulamada olan çalışma saatlerinin düzenlenmesi, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma ve toplu ulaşımda kontrollü binişler şu an ortadan kalkmış durumda" dedi.

"NEDEN HÂLÂ DÖNÜŞÜMLÜ ÇALISMA KARARI ALINMIYOR?"

Sağlıkçılardan sonra sokakta, alanda, hizmet üreten ve götüren grubun belediye işçileri olduğunu söyleyen Sarı, "Pandeminin bu can alıcı noktasında ve vaka sayılarının yükseldiği bu günlerde neden hâlâ çalışma koşullarında dönüşümlü çalışma gibi kararlar alınmıyor? Oysa bu yetki il hıfzıssıhha kurullarına bırakılmıştır. Acil karar alınmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

İzmir’de son bir haftada vaka sayılarında yüzde 40’lık bir artış görüldüğünü hatırlatan Sarı, "Bu enfeksiyonda varyant virüsün baskın hale geldiğini vakaların yüzde 55 ile 70’inde görüyoruz. Haftanın 5 günü yoğun bir şekilde devam eden hareketlilik var. Sadece cumartesi günü yasağı koyularak bulaş hızı bu denli yüksek varyant virüsü durdurmak mümkün mü? AVM’ler açık, toplu taşıma tıklım tıklım, sokaklarda kontrolsüz bir kalabalık var, iş hayatı aynen devam ediyor" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması: Maliyetler arttı, enflasyon artacak

SONRAKİ HABER

Dünya Sağlık Örgütü "aşı pasaportuna" sıcak bakmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa