06 Nisan 2021 22:17

İtalya'da esnaflar Kovid-19 tedbirlerini protesto etti

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri sebebiyle küçük işletme sahipleri, çalışanlar tedbirlerin gevşetilmesi ve işyerlerinin yeniden açılması için eylem yaptı.

İtalya | Fotoğraf: Barış Seçkin / AA

Paylaş

İtalya'nın başkenti Roma'da Temsilciler Meclisi önündeki Montecitorio Meydanı'nda, Kovid-19 tedbirleri nedeniyle faaliyetleri durdurulan restoran, spor salonu, mağaza gibi küçük işletme sahipleri ve çalışanlarından oluşan bini aşkın kişi, bir an önce yeniden açılma talebiyle eylem gerçekleştirdi.

Eylemde, maske, mesafe ve dezenfektan jel gibi ilgili sağlık protokolleri eşliğinde kuaför, estetik merkezleri, restoran ve kafelerin güvenli şekilde açılması istedi.

1 POLİS YARALANDI, 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Eyleme katılanlarla güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. 1 polisin yaralandığı ve olaylar sebebiyle 7 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

HÜKÜMET, SALGIN TEDBİRLERİNİ MAYISA KADAR UZATMIŞTI

İtalya'daki Mario Draghi liderliğindeki hükümet, vakalardaki artışlar sebebiyle salgın tedbirlerini mayısa kadar uzatarak söz konusu işletmelerin de bu süre boyunca kapalı kalması yönünde karar almıştı.

Diğer yandan İtalya Ulusal İstatistik Kurumu'nun (ISTAT) bugün açıkladığı verilerde, Kovid-19 önlemleri kapsamında, ülkede işten çıkarmalar yasak olmasına rağmen, istihdam edilenlerin sayısının Şubat 2020'ye göre 945 bin kişi daha az olduğu belirtildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

UEFA, Kudela'yı ırkçı söylem iddiasıyla yargılayacak

SONRAKİ HABER

Belçika'da kişilerin kendilerine uygulayabileceği hızlı Kovid-19 testleri satışta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa