07 Nisan 2021 11:36

SES Ankara: Haklarımız ve halkın sağlık hakkı için mücadelemizi sürdüreceğiz

SES Ankara Şube yönetimi iktidarın pandemi yönetimini eleştirerek artan vakalara ve ölümlere dikkat çekti, "Haklarımız ve halkın sağlık hakkı için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

SES Ankara Şube Yönetimi kamuoyuna açık mektup yayımladı. normalleşme kararları nedeniyle artan vaka sayıları, iş yükü ve kayıplara dikkat çeken sağlık emekçileri, iktidarın iktidarın pandemiyle mücadele yerine, iktidarını sürdürme amacıyla verilerle algıyı yönetmeye çalıştığı ifade edildi. Sağlık emekçileri "Yetkili ağızlardan yapılan her türlü sağlıksız açıklamaya karşı özlük, mali, demokratik haklarımız ve halkın sağlık hakkı için mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

"NORMAL SERVİSE ÇEVRİLEN YATAKLAR KOVİD KLİNİKLERİNE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR"

İktidarın vaka sayısının Aralık ayının çok üstüne çıkmasına rağmen hasta sayısının düşüklüğü ve yatak doluluk oranının düşüklüğü üzerinden iyi bir tablo çizdiğini belirten SES Ankara Şubesi, artan vefat hasta oranının kaygı verici olduğuna dikkat çekti. Açıklamada "Kongreler öncesi Ankara ilinde 10 binin altında aktif vakamız bulunmaktayken, bugün ilimizde 30 bine yakın aktif vaka bulunmaktadır. İlimizde günlük vaka sayısı 600’lerden bugün itibariyle 2.500’e yaklaşmıştır. Yatak doluluk oranlarımız her geçen gün artmakta normal servise çevrilen yataklar yeniden Kovid kliniklerine dönüştürülmektedir." ifadelerine yer verildi.

Artan vaka sayısı ile filyasyondan, birinci basamağa, 112 acil sağlık hizmetlerinden, yataklı tedavi kurumlarda çalışan tüm sağlık emekçilerinin bitme noktasına geldiği belirtilen açıklamada pandemi nedeniyle artan iş yükü ve iktidarın sorumsuzca attığı adımlar sonucu vakaların arttığı, normalleşme adımları ile iş yerlerinde yeniden kaos yaşandığı vurgulandı. 

"SAĞLIK EMEKÇİLERİNE UYGUN GÖRDÜĞÜNÜZ İLLİYET BAĞI NEDİR SAYIN BAKAN?"

Bu yılki Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında KESK ‘in,’’Kovid-19’un sağlık emekçileri için illiyet bağı aranmaksızın meslek hastalığı talebine karşılık Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın cevabının ‘’Evde hastalananlar var, nasıl meslek hastalığı kabul edelim’’ olduğunu hatırlatan SES Ankara Şubesi, "Bugüne kadar meslek hastalığı için gerekli düzenleme yapmaktan sakınan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir seneden fazladır Kovid mücadelesi yürüten sağlık emekçilerinin vefatlarında Kovid 19 illiyet bağı bulamazken, illiyeti sağlık emekçilerinin evlerinde bulmuştur. Ağır çalışma koşullarından evlerine gidemeden hayatını kaybeden sağlık emekçilerine uygun gördüğünüz illiyet bağı nedir Sn. Bakan?" diye sordu.

Yaşamını yitiren 397 sağlık emekçisinin sadece yüzde 8’inin emekli olduğu ve 364 sağlık emekçisinin aktif olarak çalışırken yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada "Pandemi dönemi sağlık emekçileri emekli, istifa ve izin yasağı getirildiği unutularak sağlık emekçilerin evlerinde izinliyken, istirahat hallerinde, tatillerini yaparken enfeksiyona yakalandığını düşünenlerin ve bunu talepler karşısında savunmaya çalışanların gerçeklerle bağının koptuğu ortadadır" denildi.

"HAKLARIMIZ VE HALKIN SAĞLIK HAKKI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Bakanlığın en son açıkladığı verilerin enfeksiyona yakalanan 10 kişiden 1’inin sağlık emekçisi ve Kovid 19 kaynaklı 2020 yılında yaşamını yitiren 200 kişiden 3 kişinin sağlık emekçisi olduğunun görüldüğünü belirten SES Ankara Şubesi emekçileri şu çağrı ile açıklamayı sonlandırdı: "Bir yıldan uzun zamandır devam eden ve daha da devam edeceği öngörülen pandemi koşullarında sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için yaşamsal taleplerin kabul görmemesi en az pandemi kadar yıkıcıdır. Ancak bizler mücadelemizin uzun ve yorucu olduğunu bilerek çıktığımız bu yolda örgütlü SES’imizle, yetkili ağızlardan yapılan her türlü SAĞLIKSIZ açıklamaya karşı özlük, mali, demokratik haklarımız ve halkın sağlık hakkı için mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Karabat: Fondaki 98,2 milyar TL işverenlere teşvik için mi saklanıyor?

SONRAKİ HABER

Fil Filtre yemekhanesinde çalışan 7 kişi Kovid-19'a yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa