07 Nisan 2021 17:03

Gola Derneğinden çalıştay ve forum: ‘Çaydan ötesi’ tartışılacak

Gola Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği, 10-11-12 Nisan'da “Çaydan Öte: Tarladan Demliğe Mekânda ve Bellekte Çay” çalıştayı düzenliyor.

Gola Kültür Sanat ve Ekoloji Derneğinin etkinlik görseli.

Paylaş

Gola Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği desteği ile “Çaydan Öte: Tarladan Demliğe Mekânda ve Bellekte Çay” başlıklı çevrim içi çalıştay ve forum düzenliyor.

“Çaydan Öte” çalıştay ve forumu 10 Nisan Cumartesi günü başlayacak. İlk oturumda ‘Çayın dününe’ bakılacak. Berna Güler, İrfan Çağatay ve Fatma Genç ‘Çayın öyküsünü’ anlatacak. Günün ikinci oturumu ise “Tarladan Demliğe” başlığı altında yapılacak. Recep Koyuncu “1918-1947 yılları arasında Rize’de çay tarımının servüveni” sunumunu, Elif Karaçimen ve Ekin Değirmenci “Doğu Karadeniz’in değişen toplumsal, iktisadi ve ekolojik yapısını çay üzerinden okumak” başlıklı sunumunu, Rahşan İnal, “Bahçeden fabrikaya çayın işçileri” başlıklı sunumunu, Evun Okumuş, “Gündelik hayat; çay ve çay kültürünce yaratılan sembolik dünya” başlıklı sunumunu gerçekleştirecek. Günün son oturumu ise Özcan Yüksek’in “Yağmur kokulu çay” sunumu ile sürecek.

Çalıştay 10-11 ve 17 Nisan’da yapılacak sunumlarla 3 güne yayılacak.

(EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kentsel dönüşüm anlaşması yapmayan mahalleli evlerinden çıkarılmak isteniyor

SONRAKİ HABER

DEDAŞ faturasını ödeyemeyen çiftçilerin trafosunu jandarmalarla söktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa