07 Nisan 2021 18:32
Son Güncellenme Tarihi: 08 Nisan 2021 01:01

Eğitim Emekçileri alanlardan seslendi: Tüm emekçiler aşılansın

KESK Denizli Şubeler Platformu, Eğitim Sen Tarsus Şubesi ve Eğitim Sen, Eğitim İş ve Türk Eğitim Sen İskenderun şubeleri yaptıkları açıklamada, tüm emekçilerin aşılanmasını talep etti.

Denizli | Fotoğraf: KESK Denizli Şubesi

Paylaş

KESK Denizli Şubeler Platformu Candoğan Parkında bir araya gelerek tüm emekçilerin aşılanması talebiyle eylem yaptı.

6 Nisan Salı günü yapılan açıklamada, BES Şube Başkanı Yusuf Yurdakul’un “KESK olarak bugüne kadar yaptığımız bütün girişimler, Sağlık Bakanlığına acil aşılama ile ilgili olarak yaptığımız başvurulara verilen cevaplar, emekçilerinin aşılanmasına yönelik ciddi bir adımın atılmadığını ve buna dair sağlıklı bir planlamanın da olmadığını ortaya çıkarmıştır” denilmişti.

7 Nisan Çarşamba günü yapılan eylemde basın açıklamasını Tüm Bel Sen Denizli Şube Başkanı Serkan Deniz Özkan okudu. Pandeminin sınıfsal yüzüne dikkat çeken Özkan, “Her ne olursa olsun çarklar durmayacak mantığı ile kapanmanın uygulanmaması, işçi, emekçilerin hasta bile olsa üretime zorlanmaları, pandemi fırsatı ile yasalarda yeri olmayan ‘ücretsiz izin’ kavramının yasal statüye kavuşturularak emekçilerin sefalet ücretine mahkum edilmesi bu sınıfsal karakteri de açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

“KAMU EMEKÇİLERİ TAKVİM DIŞINDA BIRAKILARAK BULAŞ RİSKİNE TERKEDİLDİ”

Özkan, ekonomik kaygılar gözetilerek ilan edilen “yeni normal” dönemlerinin, vaka ve ölüm sayılarının önlenemez şekilde yükselmesine yol açtığını ifade etti.

Halk ile yüz yüze çalışan ve risk altında olan kamu emekçilerinin durumu tam anlamıyla dikkate alınmadığını belirten Özkan şöyle devam etti: “Ötelenmeyen ödemelerden kaynaklı yoğunluk yaşayan belediye emekçileri, Vergi barışı, beyanname verme dönemlerinde yoğunlaşan vergi dairelerinde çalışan emekçiler, dava ve icra dosyalarından dolayı sürekli yoğun olan adliye emekçileri, öğretmenler ve daha birçok işkolundaki kamu emekçileri takvim dışında bırakılarak bulaş riskine terkedilmiştir.”

“TOPLUM SAĞLIĞI İÇİN AŞI İSTİYORUZ”

Özkan, son olarak toplum sağlığı için aşı istediklerinin altını çizerek “Aşı kamusal bir haktır; bir lütuf değildir, ödediğimiz vergilerdir, emeğimizdir; sağlık hakkımızdır, yaşam hakkımızdır. Kamu emekçilerinin, öğrencilerimizin, halkın sağlık hakkı için aşı mücadelesi, yaşamlarımıza ve geleceğimize sahip çıkma mücadelesidir. Biz Kamu Emekçileri olarak, toplum sağlığı için, eğitim hakkı için, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı için aşı istiyoruz” dedi. (Denizli / EVRENSEL)


TARSUS EĞİTİM SEN: YÜZ YÜZE EĞİTİM ERTELENSİN, AŞI YAYGINLAŞSIN, TÜM TEDBİRLER ALINSIN

Eğitim Sen Tarsus Şubesi tarafından yüz yüze eğitim ile ilgili yapılan açıklamada yüz yüze eğitimin ertelenmesi gerektiği belirtilerek ve alınması gereken tedbirler dile getirildi.

Tüm eğitim bileşenlerinin kaygıyla okula giderken, hemen her gün bir yerlerde bir okul kapatılırken; öğrencilere, öğretmenlere, hizmetli ve memurlara pozitif ya da temaslı teşhisi konulurken; MEB’in her şeyin yolunda olduğu algısıyla, yüz yüze eğitime katılımın ne kadar yüksek olduğunu açıkladığı vurgulanan açıklamada, yüz yüze eğitimin ertelenmesi vurgulandı, alınması gereken önlemler şöyle sıralandı:

  • Eğitim emekçilerinin iki doz aşılanması süreci hızla tamamlanmalıdır.
  • Eğitime ek bütçe oluşturulmalı, sağlıklı ve güvenli bir eğitim için ihtiyaç duyulan kadro atamaları yapılmalıdır.
  • Seyreltilmiş sınıf uygulamasını ortadan kaldıracak düzenlemeler yapılmamalıdır.
  • Maske ve hijyen malzemeleri konusunda sürekli ek takviyelerin yapılacağı bir düzenleme mutlaka planlanmalıdır.
  • Kalabalık okullarda, öğretmenler odası sayısının artırılması konusunda çalışma yürütülmelidir.
  • Kalabalık okullarda öğrenci ve öğretmen tuvalet sayılarının artırılması için çalışma yapılmalıdır.
  • Okullarda bir sağlık görevlisine gereksinme bulunmaktadır, bu ihtiyaca dönük çalışma yürütülmelidir.
  • Okullarda uygulanması gereken tedbirleri düzenli olarak denetleyecek ve eksikliklerin giderilmesi için çalışma yürütecek görevlendirmeler yapılmalıdır.
  • Eğitim bileşenlerinin sağlıklı ulaşımı için valilikler ve yerel yönetimlerle birlikte kapsamlı bir planlama hızla hayata geçirilmelidir.
  • Alınan önlemlerin kapsamı genişledikçe okullarımız kademeli olarak açılmalı, yaşamın tüm alanları kademeli bir şekilde normalleşme kapsamına alınmalıdır. (HABER MERKEZİ)

İSKENDERUN'DA EĞİTİM İŞKOLUNDAKİ 3 SENDİKADAN ORTAK AÇIKLAMA

Eğitim emekçileri "Risk altındayız, aşı istiyoruz!" talebiyle İskenderun’da ortak açıklama yaptılar.

Pandemi koşullarında risk altında olduklarını belirten eğitim emekçileri İskenderun’da ortak açıklama yaptılar. Eğitim Sen İskenderun Şube, Eğitim İş ve Türk Eğitim Sen, güvenli bir çalışma ortamının sağlanması için öğretmenlerin de bir an önce aşılanması gerektiğini söylediler.

İskenderun da faaliyet gösteren eğitim iş kolunda örgütlü 3 sendika Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş şube başkanları ve üyeleri Güvercinli Parkta düzenledikleri ortak basın açıklamasında risk altında olduklarını ve aşı istediklerini bir kez daha yinelediler. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Dönersem Boko Haram öldürecek" diyen mültecinin Türkiye'ye sığınma başvurusu alındı

SONRAKİ HABER

MSB, "Zeytin Dalı" operasyonunda 2 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa