08 Nisan 2021 06:37

Eğitim emekçilerinden ortak eylem: Risk altındayız, aşı istiyoruz

Hatay İskenderun'da Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş, düzenledikleri ortak açıklamayla "Risk altındayız, aşı istiyoruz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hatay İskenderun'da eğitim emekçileri, "Risk altındayız, aşı istiyoruz" talebiyle ortak açıklama yaptılar.

Eğitim Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada güvenli bir çalışma ortamının sağlanması ve öğretmenlerin bir an önce aşılanması gerektiği vurgulandı.

Güvercinli Park'ta düzenlenen açıklamada, 1 Mart tarihli "normalleşme" kararlarının ardından Kovid-19 vaka sayılarının 4 kattan fazla arttığının altı çizildi.

Salgının yayılımına karşın, aşının temini ve uygulaması konusunda sağlıklı bir çalışma yürütülmediğini belirten eğitim emekçiler, "Salgının hızla yayılması okulları, dolayısıyla öğretmenleri, eğitim çalışanlarını ve öğrencilerimizi olumsuz etkilemiştir" dedi.

"TALEPLERİMİZ DİKKATE ALINMADI"

Sendikaların, eğitim kurumlarında gerekli tedbirlerin alınması ve eğitim emekçilerinin tamamının aşılanması yönündeki taleplerinin dikkate alınmadığı söylenen açıklamada "Okullar gerekli önlemler alınmadan açılmıştır" denildi.

Açıklamada "Eğitim sendikaları olarak bugüne kadar yaptığımız bütün girişimler, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na acil aşılamayla ilgili yaptığımız başvurulara verilen cevaplar, eğitim emekçilerinin aşılanmasına yönelik ciddi bir adımın atılmadığını ve buna dair sağlıklı bir planlamanın da olmadığını ortaya çıkarmıştır" ifadelerine yer verildi.

"AŞILAMA TAMAMLANANA KADAR YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLMELİ"

Açıklamanın devamında şu talep ve uyarılar dile getirildi:

"Kovid-19 pandemisi kısıtlamalarının başladığı 11 Mart 2020 tarihinden bu yana sürdürülebilir, sağlıklı ve güvenli bir eğitim öğretim ortamının oluşması için; yeni öğretmen atamasının yapılması, ek dersliklerin açılması/yapılması, yardımcı personel istihdamının sağlanması, her okula bir sağlık personelinin atanması, her okula yeterli miktarda hijyen malzemesi gönderilmesi, ücretsiz maske dağıtılması, eğitime ek bütçe ayrılması ve 2021 bütçesinde eğitime ayrılan payın artırılması ortak taleplerimizin hiçbiri karşılanmamış tam tersi uygulamalar hayata geçirilmiştir.

Sonradan telafisi mümkün olmayacak mağduriyetlerin oluşmaması için; her iki doz aşının bir an önce yapılmasını talep ediyor, ortaya çıkabilecek olumsuzluklar için şimdiden yetkilileri uyarıyoruz. Okullardaki tablo daha da ağırlaşmadan yüz yüze eğitime okullardaki tüm emekçilerin aşılanması tamamlanana ve gerekli önlemler alınana kadar ara verilmelidir.” (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karantinada olması gerekenler bile iş bulabilme umuduyla kuyruğa girdi

SONRAKİ HABER

HDP ve CHP, Meclis komisyon üyelerinin Sincan Cezaevi raporuna şerh düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa