8 Nisan 2021 20:43

Akkuyu nükleer santrali şantiyesinde iş cinayeti Meclise taşındı

Akkuyu Nükleer AŞ, bir sondaj makinesi operatörünün, elektrik çarpması sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. HDP Milletvekili Fatma Kurtulan iş cinayeti ile ilgili soru önergesi verdi.

Akkuyu nükleer santrali şantiyesinde iş cinayeti Meclise taşındı

Fotoğraf: DHA

Akkuyu Nükleer AŞ, bir sondaj makinesi operatörünün, elektrik çarpması sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, “6 Nisan 2021 tarihinde, saat 15:00 civarında, inşaat faaliyetlerini yürüten taşeron şirkette görevli sondaj makinesi operatörü, Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat sahasından çıktıktan sonra elektrik çarpması sonucunda hayatını kaybetmiştir. Ağır yaralanan ve acil olarak hastaneye kaldırılan operatör, tüm müdahalelere karşın kurtarılamamıştır” ifadeleri kullanıldı.

İŞ CİNAYETİ MECLİSE TAŞINDI

HDP Mersin Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Fatma Kurtulan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali şantiyesinde meydana gelen iş cinayetini TBMM'ye taşıdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Kurtulan, iş cinayetinin şirket tarafından da teyi edildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi’nde yapımına devam edilen Akkuyu NGS inşaatında 6 Nisan 2021 tarihinde saat 15.00 sıralarında ismi belirtilmeyen sondaj makinesi operatörünün, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği basına yansımıştır. Akkuyu NGS A.Ş.’den konuya ilişkin yapılan açıklamada ‘6 Nisan 2021 tarihinde, saat 15:00 civarında, inşaat faaliyetlerini yürüten taşeron şirkette görevli sondaj makinesi operatörü, Akkuyu NGS inşaat sahasından çıktıktan sonra elektrik çarpması sonucunda hayatını kaybetmiştir. Ağır yaralanan ve acil olarak hastaneye kaldırılan operatör, tüm müdahalelere karşın kurtarılamamıştır’ denilerek olayın doğruluğu teyit edilmiştir."

Kurtulan, Bakan Dönmez'e şu soruları yöneltti:

  • Bu bağlamda; Akkuyu NGS sahasında meydana gelen iş cinayetinin nasıl gerçekleştiğine ilişkin Akkuyu NGS A.Ş.’den yapılan açıklamada yeterli bilgi verilmemiş olup Bakanlığınızın konuya ilişkin bir incelemesi var mıdır? Yoksa Bakanlığınızca yerinde inceleme için çalışma başlatılmış mıdır?
  • Akkuyu A.Ş.’den konuya ilişkin yapılan açıklamada “Akkuyu NGS inşaat sahasından çıktıktan sonra” ifadesi kullanılmıştır. Bakanlığınızca iş cinayetinin yaşadığı yerin tespitine ve Akkuyu sahasında gerçekleşip gerçekleşmediğine yönelik tespit çalışması bulunmakta mıdır? İş cinayetine yönelik Akkuyu A.Ş. Hakkında başlatılmış herhangi bir soruşturma/inceleme bulunmakta mıdır?
  • Mersin Akkuyu NGS inşaatının başladığı günden bugüne kaç iş kazası meydana gelmiştir? Bunlardan kaçı ölüm ve yaralanma ile sonuçlanmıştır?
  • İş kazalarının önlenmesi amacıyla Akkuyu NGS inşaat alanında alınan iş güvenlik önlemleri nelerdir?
  • Akkuyu Nükleer A.Ş. bünyesinde kaç İş Güvenlik Uzmanı çalıştırılmaktadır?

(HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Emekçiye sosyal konut yok, zengine ‘yatırım fırsatı’ var

Emekçiye sosyal konut yok, zengine ‘yatırım fırsatı’ var

Türkiye’de ev sahipliği oranının sürekli azalmasına ve konut krizinin süreklileşmesine rağmen bir sosyal konut projesi hayata geçirilmiyor; fahiş kiralar nedeniyle halkın barınma sorunu derinleşiyor. Özelleştirilen Emlak Konut ise ‘yüksek gelir grubu’ için düşük faizli, ucuz kredili ‘yatırım fırsatı’ projesi yapıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen sendikacılık yaptığı için tutuklandı.

Evrensel'i Takip Et