Boğaziçi akademisyenleri: Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu işlevsiz hale getirildi

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri Melih Bulu’ya 69. kez sırt dönerek istifa taleplerini yinelerken açıklamalarında Cinsel Tacizi Önleme Komisyonunun işlevsiz hale getirilmesine tepki gösterdi.

09 Nisan 2021 09:29
Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri 69. kez Kayyum Rektör Melih Bulu’ya sırtlarını dönerek istifa taleplerini yineledi. Akademisyenler, 2016 yılında Cinsel Tacizi Önleme Komisyonunun (CİTOK) girişimiyle kurulan koordinasyon ofisinin tek çalışanının kısa çalışma ödeneği bahane edilerek ücretsiz izne gönderilmesine tepki gösterdi.

Ofisin tek çalışanı olan koordinatörün ücretsiz izne çıkarılmasıyla başvuruların CİTÖK Komisyonu başkanı olarak görevlendirilen Rektör Yardımcısı Fazıl Önder Sönmez’e yöneltileceği belirtilerek “Bu karar, koordinatörlüğü fiilen işlevsiz hale getirmiştir” denildi. 

Bu durumun üniversitede yaşanabilecek cinsel taciz vakalarının bilinmez kılınmasına ve mağdurların gerekli desteği alamamasına neden olacağına dikkat çekilerek “İktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılma kararıyla uyumlu olan bu karar kabul edilemez” ifadelerine yer verildi.  

Kayyuma karşı başlatılan direnişin 100. gününe yaklaştığına işaret edilen açıklamada “Atanmış Melih Bulu ve yardımcılarının istifalarını bir kez daha talep ediyoruz. Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” denildi.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mısır’da 3 bin yıllık ‘kayıp altın şehir’ keşfedildi

SONRAKİ HABER

AKP'li belediye meclis üyesi usulsüzlükleri açıklayarak partiden istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa