09 Nisan 2021 13:49

Marmara Üniversitesi'nde kamera dayatmasına itiraz eden öğrenciler dilekçe verdi

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri sınavlarda kamera açılmasının zorunlu tutulmasına karşı çıkarak Rektörlüğe dilekçe verdi.

Fotoğraf: Google Street View | Ekran Görütüsü: Marmara Üniversitesi Öğrencisi

Paylaş

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı'nın sınavlarda kamera açılmasını zorunlu tutacağını açıklaması üzerine öğrenciler, eşitsizliği derinleştirecek ve özel hayatın gizliliği hakkını ihlal edeceğini belirttiği uygulamaya karşı Rektörlüğe dilekçe verdi. Öğrenciler Dekanlığa itiraz etmek için imza toplayarak çeşitli şekillerde tepkilerini dile getirdi.

Marmara Üniversitesi, Mühendislik fakültesi öğrencilerine uygulanacak sınavda ‘çift kamera’ zorunluluğu getirmiş, öğrencilere talimatlar vermişti. Okulun öğrencileri talimatları şöyle olmuştu: "İkinci kamera harici olmalı. Bilgisayarda değil, ayrı bir sistem olarak kullanılacak olan akıllı telefonda zoom yüklü olmalı. Her ikisinden de zoom ile kendi isim ve adınız ile bağlanmalısınız. Cep telefonu sizi, masanızı ve ekranınızı gözetlemek için olacak. Cep telefonu ile sizi arayan olmamalı. 2 dakikadan fazla kapanma yaşanmamalı. Başka bir internet sayfası açıldığı görülür ise quiz geçersiz sayılacak. Erken çıkma olmayacak" (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Finlandiya Parlamentosu’nda ırkçı vekile ceza yok

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa