09 Nisan 2021 13:52
Son Güncellenme Tarihi: 09 Nisan 2021 16:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Recep Tayyip Erdoğan ve Vladimir Putin | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek hususlar ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in "Karadeniz'e açılan Boğazlardaki mevcut Montrö rejiminin sürmesinin önemli olduğunu vurguladığı' belirtildi. Açıklamada, "Türkiye'nin Kanal İstanbul inşaatı planlarıyla bağlantılı olarak Rus tarafı, bölgesel istikrarın ve güvenliğin garanti edilmesi adına, Karadeniz Boğazlarındaki mevcut rejimin 1936 tarihli Montrö Sözleşmesi'nin maddeleriyle uyumlu şekilde sürdürülmesinin önemini vurguladı" denildi.  

Putin'in Ukrayna'nın Batı yanlısı yönetimini "tehlikeli ve provokatif eylemlerle" suçladığı bilgisi de verildi.

Kremlin, iki liderin Rusya'da Kovid-19'a karşı geliştirilen Sputnik V aşısının ortak üretimine dair olasılıkları ele aldığını da açıkladı. 

İkilinin görüşmesi Ukrayna-Rusya gerilimi sürerken ABD'nin Karadeniz’e 2 yeni savaş gemisi daha göndermek için resmen başvurduğunun ve Rusya'nın Hazar’daki gemilerini Karadeniz’e yönlendirdiğinin açıklanmasının ardından yapılması dikkat çekti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da, bugün düzenlediği basın toplantısında "Rusya, Türkiye'nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi konusunda sorumlu bir yaklaşım sergileyeceğini umuyor" açıklaması yapmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Marmara Üniversitesi'nde kamera dayatmasına itiraz eden öğrenciler dilekçe verdi

SONRAKİ HABER

Hayatın Sesi Avukatı Devrim Avcı: Haklarımızın iadesi için başvurularımızı yapacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa