9 Nisan 2021 21:32

CHP’nin ‘128 milyar dolar nerede?’ yazılı pankartları söküldü, soruşturma başlatıldı

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) Bursa Mudanya İlçe Başkanlığı’nda billboardlara astırdığı "128 milyar dolar nerede?" afişleri gece yarısı söküldü.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Mudanya Belediyesine ait reklam panolarındaki ilan sebebiyle Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, gerekli işlemleri başsavcılıkça sürdürüldüğü kaydedildi.

Bursa Valiliğince yapılan açıklamada da "Mudanya Belediyesine ait 6 reklam panosuna bugün asılan '128 milyar dolar nerede' ve 'CHP' yazısı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi silueti bulunan afişlere Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığının el konulması talimatı üzerine, söz konusu afişler güvenlik güçleri marifetiyle kaldırılmıştır" ifadesi kullanıldı.

SOSYAL MEDYADA ‘128 MİLYAR DOLAR NEREDE?​’ SORUSU

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında Mudanya'da sökülen afişlerden bahsetti. Kılıçdaroğlu, yayının ardından Twitter'dan "128 milyar dolar nerede?" diye sordu. Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına binlerce beğeni ve retweet gelirken çok sayıda kişi Twitter'da "128 milyar dolar nerede?" diye paylaşım yaptı.

EYLEM BAŞLATILACAK

Türkiye genelinde CHP'li belediyelerde pankart ve billboardlara "128 milyar dolar nerede?" sorusunun asılacağı belirtildi.

CHP, Merkez Bankası'nın rezervlerinin 128 milyar dolar eksik olduğunu sık sık dile getiriyordu. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Bütün toplum heybede

Bütün toplum heybede

Emekçileri bastırmak için grevler yasaklandı. “İç cepheyi tahkim” denilerek her kesimden siyasetçi, gazeteci ve aydına yönelik sabah operasyonları, tutuklamalar ve akılalmaz gerekçelerle açılan davalar sürüyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen sendikacılık yaptığı için tutuklandı.

Evrensel'i Takip Et