11 Nisan 2021 07:42

Tuborg'da ücretsiz izin

Tuborg’da bir grup işçi geçtiğimiz günlerde ücretsiz izne çıkarıldı.

Türk Tuborg logosu

Paylaş

Tuborg’da bir grup işçi geçtiğimiz günlerde ücretsiz izne çıkarıldı. Ücretsiz izine çıkarılan işçiler ile ilgili bir açıklama yapan Tuborg Emekçileri Dayanışma Ağı, ücretsiz izne çıkarmaların bilinçli olarak yıllık maaş zamlarına denk getirildiğini, bu süreçte yönetimin işçiler üzerinde baskı oluşturmak istediğini belirtti.

Yapılan açıklamada şirketin hisselerinin borsada kârlılık rekorları kırarken, işçilere rekabet ettiği firma çalışanlarının neredeyse yarı maaşı vermeyi reva gördüğü, işçilerin yaşam standartlarının  sürekli aşağı doğru çekildiği belirtildi.

Açıklamada işçilerin, zorunlu gece çalışmaları, kapalı alanlarda uzun süre çalışma, müşterilere video izletme, ürün teşhiri yapma, dolap dizme ve anket yapma gibi çok sayıda işin yanısıra sistematik baskılara da maruz kaldıkları anlatıldı.

Açıklamada, "Görev ve sorumluluklarını layıkıyla yerine getiren, hatta işindeki başarısıyla pek çok hedefi tutturan arkadaşlarımız ücretsiz izne çıkarılmaktadır. Tuborg yönetimi tarafından ücretsiz izne çıkarılan arkadaşlarımız, tam da yıllık maaş zamlarının açıklanması öncesinde bu durumla karşılaşıyor. Bu ücretsiz izin dayatmasının, bayram sonrası yapılacağı alenen söylenen baskılara hazırlık olduğunu biliyoruz" denildi.

Ücretsiz izin uygulamasının patronların eline bir silah olarak verildiği ve işçilere gözdağı olarak uygulandığı vurgulanan açıklamada işçilere mücadele çağrısı yapıldı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan-Zelenskiy görüşmesinden TOKİ projesi de çıktı

SONRAKİ HABER

2 günde 3 öğretmen Kovid-19'dan hayatını kaybetti: "Ölüyoruz, aşı nerede?"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa