12 Nisan 2021 12:28

Brüksel’de Rusya hareketliliği: ABD ve Ukrayna'dan NATO'ya ziyaretler düzenlenecek

Rusya'nın Ukrayna sınırında askeri varlığını ve hareketliliğini artırması gerekçesiyle Ukrayna ve ABD’den NATO’ya üst düzey ziyaretler düzenlenecek.

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Rusya’nın Ukrayna sınır bölgesinde askeri varlığını ve hareketliliğini artırması gerekçesiyle Ukrayna ve ABD’den NATO’ya üst düzey ziyaretler düzenlenecek.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Brüksel’de yarın NATO karargahını ziyaret edecek ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşecek.

NATO’dan verilen bilgiye göre, Rusya’nın askeri hareketliliğini görüşecek Kuleba ile Stoltenberg’in basına açıklama yapması da bekleniyor.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken da Kuleba’dan bir gün sonra 14 Nisan’da Brüksel’de olacak. Austin, İsrail’in yanı sıra Almanya’yı kapsayan ziyaretlerinden sonra Brüksel’de NATO karargahına giderek Genel Sekreter Stoltenberg ile görüşme yapacak.

ABD'li üst düzey yetkililer, Blinken’ın da Brüksel’e gideceğini, masada İran ve Afganistan’ın yanı sıra Rusya-Ukrayna geriliminin olacağını aktarmıştı.

AB ülkelerinin dışişleri bakanlarının gayriresmi toplantısı 19 Nisan’da yapılacak ve toplantının ana gündem maddelerinden birini bu konu oluşturacak.

AB Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, bugünkü basın toplantısında, Rusya’nın Minsk Anlaşmasını uygulaması gerektiğini söyledi. Stano, AB’nin Ukrayna sınırında olan biteni çok yakından izlediğini, çeşitli aktörler arasında temasların çeşitli seviyelerde sürdüğünü aktardı.

SINIRDA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden Donbass bölgesi sınırında yer yer çatışmalar da devam ediyor. Kiev’den yapılan açıklamada bugün Donbass tarafından açıklan ateş sonucu bir Ukrayna askerinin öldüğü belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

­Amazon'dan sendikalaşmaya yasa dışı müdahale

SONRAKİ HABER

CHP'li Öztrak: Yoğun bakım servisleri alarm veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa