12 Nisan 2021 20:22
/
Güncelleme: 13 Nisan 2021 11:47

Osmaniye'de Cumhuriyet Savcısı doktoru tehdit etti, gözaltına aldırdı

Osmaniye'de Cumhuriyet Savcısı M.B, kendisini muayene edemeyeceğini belirten Doktor Kemal Gökhan Günel'i tehdit etti, görevini kötüye kullanarak doktoru gözaltına aldırdı.

Osmaniye'de Cumhuriyet Savcısı doktoru tehdit etti, gözaltına aldırdı

TTB'nin Twitter gönderisinden alınmıştır

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde daha önceden herhangi bir MHRS randevusu olmadığı halde polikliniğe başvuran Cumhuriyet Savcısı M.B, o sırada içeride hasta muayene eden Ortopedi Uzmanı Doktor Kemal Gökhan Günel'i tehdit etti. Savcı görevini kötüye kullanarak doktoru gözaltına aldırdı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) "Kimden gelirse gelsin sağlık alanında yaşanan şiddete karşı mücadelemiz sürecek" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Osmaniye Cumhuriyet Savcısı M.B, (12 Nisan) saat 15. sularında daha önce herhangi bir MHRS randevusu olmamasına rağmen Devlet Hastanesi ortopedi bölümünde Ortopedi Uzmanı Doktor Kemal Gökhan Günel'in odasına girdi ve muayene olmak istedi. Kemal Gökhan Günel'in aktarımına göre; içerdeki kişi savcı olduğunu ve kendisine bakmak zorunda olduğunu söyleyerek bağırdı ve tehdit etti. Günel bu koşullarda kendisi ile diyalog kuramayacağını ve hasta bakamayacağını ifade ederken, tartışmanın ve savcının bağırmayı sürdürmesi üzerine özel güvenlik ve hastane polisinin çağrılmasını isteyerek beyaz kod verdi. Savcının gelen kişiler tarafından odadan çıkarılmasının ardından hastaların muayenelerine devam edildi.

Ancak bir süre sonra savcı M.B mesleki yetkisini kötüye kullanarak Günel'i şikayet etti. Günel, polisler tarafından gözaltına alındı. Günel daha sonra serbest bırakıldı.

TTB'DEN TEPKİ

Yaşananlara dair açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısının gerçeği yansıtmayan bir açıklama yaptığını belirterek "Meslektaşımızın herhangi bir şekilde tedaviden kaçınması söz konusu değildir, ki muayene sürecine ilişkin bilgiler sistemde kayıtlıdır. Güvenlik kuvvetlerine ise aşağılayıcı hiçbir ifade kullanmamıştır. Eğer varsa bunları kayıtlardan ortaya çıkarmak, etkili bir soruşturma yürütmek başsavcılığın görevidir. Başsavcılığın yapması gereken meslektaşımıza suçlamalar atfetmek değil, kendi meslektaşlarının görevini kötüye kullanması nedeniyle hakkında soruşturma açılmasıdır. Soruşturma yürütülürken hangi hallerde kişilere hızlıca gözaltı işlemi uygulanacağı, hangi hallerde ise günlü olarak ifadeye çağrılacağı, meslektaşımızın mesleğini icra ederken apar topar gözaltına alınmasını gerektiren hangi suç unsurunun tespit edildiği sorularının cevaplanması gerekmektedir." dedi.

17 Nisan 2012’de görevinin başında katledilen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü ve “Sağlıkta Şiddeti Önleme Günü”nün yaklaştığını hatırlatan TTB şu ifadelere yer verdi: "Bir yılı aşan bir sürede 24 saat canla başla çalışan bugüne kadar meslek grupları arasında en fazla hastalanan ve vefat eden meslek grubu olarak dün bizi alkışlayanların pandemi koşullarında bile bizi ters kelepçe ile gözaltına aldırmak istemelerini ve bu süreçte meslektaşımıza yapılan sözlü ve psikolojik şiddeti kınıyoruz. 

Dün yaşanan olayda mesleğimiz ve meslektaşımız adına üzüntülerimizi bir kez daha bildirirken, mesleki güçlerini etik ve mesleki değerler dışında kullananları bir kez daha kınıyor ve bunun karşısında hiçbir hastanın diğerinden daha üstün olmadığını bilerek etik yaklaşım gösteren meslektaşımız ile dayanışarak, olayın takipçisi olacağımızı ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğimizi duyuruyoruz."

OSMANİYE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığından olaya dair yapılan açıklamada Doktor Kemal Gökhan Günel'in görevden kaçındığı ve Savcı M.B'yi aşağıladığı iddia edildi. Başsavcılık, Doktor Günel hakkında "hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını belirtti.

Başsavcılığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızda görev yapan Cumhuriyet Savcısı M.B’nin daha önce başlanılan  ortopedik  tedavisinin  devamı olarak 12.04.2021 tarihindeki randevusu için hastaneye gittiğinde nöbetçi doktorun asıl doktorun izinli olduğunu gerekçe göstererek tedaviden kaçınması üzerine Cumhuriyet Savcısı M.B’nin kendisini tanıtarak randevusunu hatırlatmasına rağmen nöbetçi doktorun muayene  odasından ayrılarak tedaviden kaçınıp güvenlik görevlilerine aşağılayıcı şekilde M.B’nin dışarı çıkarılması talimatını verdiği, tedavi olmaksızın  hastaneden ayrılan Cumhuriyet Savcısı M.B’nin şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca nöbetçi doktor hakkında hakaret suçundan soruşturmaya başlanılmıştır. Nöbetçi doktor, aynı gün Başsavcılığımızca şüpheli sıfatıyla ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır."

ADALET BAKANI, SAVCI HAKKINDA İNCELEME İZNİ VERDİ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Savcı M.B hakkında HSK'ye inceleme izni verdi. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et