13 Nisan 2021 17:33

Uzmanlardan koronavirüs önlemlerine tepki: Çarklar durmadıkça bu yangın sönmez!

TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve İstanbul Tabip Odası Yöneticisi Osman Öztürk, AKP hükümetinin yeni koronavirüs önlemlerinin yetersiz olduğunu vurguladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Vural NASUHBEYOĞLU
İstanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan koronavirüs tedbirlerini Evrensel'e değerlendiren Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, daha önce de buna benzer kısmi önlemlerin alındığını belirterek “Bu önlemler pandeminin pik yaptığı dönemde son derece yetersiz. Çarklar döndükçe, üretim durmadıkça bu yangın sönmez” diye konuştu.

"ÜRETİM DURMALI"

İşçiye, işsize, yoksula, esnafa ekonomik ve sosyal destek sağlamadan sadece kısıtlamalar getirerek pandemiyle baş edilemeyeceğini dile getiren Ökten “Bu bugüne kadar da sağlanamadı” dedi. TTB olarak kapanma derken fabrikalarda, atölyelerde, işyerlerinde önlem almaktan bahsettiklerini hatırlatan Ökten “İşçilerin yoğun olarak çalıştığı, zorunlu olmayan üretim alanlarını kapatmadan sonuç alamayız” dedi.

AVM’LER AÇIK, PARKLAR YASAK

İnsanları eve kapatmanın doğru olmadığına, açık alanları, parkları insanlara kapatırken AVM’lerin açık olmasının önlem olamayacağına vurgu yapan Ökten “Siyaset ve ekonomi ne yazık ki insan yaşamının önüne geçmiş durumda. Bu önerilerin Bilim Kuruluna ait olduğunu da düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.   

Vaka ve vefat sayılarının katlanarak arttığını, hastanelerin artık dolduğunu ve felaketi geçip tsunamiye doğru yol aldığımızı belirten Ökten, “Filyasyon oranı gerçek değil. Bunları yapmadan geceleri sokağa çıkma yasakları salgına etki etmez. Bizi koruyacak olan aşıyı bir an önce bulmamız gerek. Aşılama hızı çok düşük. Bir an önce bulaşın en hızlı yayıldığı üretim alanlarında çarklar durmalı. Çarklar durmadıkça bu yangın sönmez” dedi.

"AÇ-KAPA YÖNTEMİ İŞE YARAMIYOR"

İstanbul Tabip Odası Yöneticisi Osman Öztürk de iktidar eliyle bir felakete sürüklendiğimizi belirterek “Sağlık çalışanları olarak kabusu yaşıyoruz. Hastanelerde yatak yok. Sıralanan önlemlerin salgını durdurması mümkün değil. Aralık ayında da buna benzer önlemler almıştık sonuç ortada” dedi.

Aç-kapa yönteminin işe yaramadığının çoktan görüldüğüne dikkati çeken Öztürk “Zorunlu olmayan alanlar dışında üretimin durması şart” dedi.

İstanbul’da işçilerin yoğun olarak yaşadığı ve çalıştığı yerlerde salgının yayılımının daha yoğun olduğuna işaret eden Öztürk “Temel bulaş alanları işyerleri ve toplu ulaşımdır ama buralara dair bir önlem yok “ diye konuştu. 

Yeni yılda Evrensel aboneliği hediye edin
ÖNCEKİ HABER

Kapitalist sistemde aşı üretimi

SONRAKİ HABER

Salgın koşullarında Tıp Fakültesi öğrencisi olmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa