14 Nisan 2021 02:46

Salgın koşullarında Tıp Fakültesi öğrencisi olmak

Uygulanan kararlar öncelikli olarak bizi etkilediğinden karar alma süreçlerine biz öğrencilerin de dahil edilmesi ise artık bir zorunluluk.

Görsel:pch.vector/freepik

Paylaş

Cansu

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi

 

Bir yılı aşkın süren COVID-19 tüm hayatımızı olduğu gibi eğitimimizi de derinden sarstı. Bizler pandeminin gölgesinde sınava hazırlanıp üniversiteye yerleştik. Defalarca sınav tarihi ve konularında değişiklik yapıldı. Ama yılmadık ve hedeflediğimiz doktorluk mesleğine bir adım daha yaklaşmak için Tıp Fakültesini kazandık. Üniversite başlangıcından bugüne pandemi etkilerini artarak göstermeye devam etti. Biz Tıp öğrencileri de bu süreçten birçok farklı açıdan etkilendik.

Tıp Fakültesi öğrencileri diğer üniversite öğrencileriyle aynı kaderi paylaştı. Eğitimimize devam etmemiz için gerekli önlemler alınmadığından çoğu okul hibrit eğitim sistemini bile yürürlüğe koyamadı. Pandemi sürecinin kötü yönetilmesinin etkisiyle en azından bahar döneminde uygulamalı dersi olan bölümler için açılacağını düşündüğümüz üniversiteler, bizi büyük hüsrana uğratarak online eğitime devam etme kararı aldı. Dolayısıyla büyük hayallerle girdiğimiz Tıp Fakültesi bizim için monoton teorik derslerden oluşan bilgi yığınından öteye gidemedi. Online eğitimde görüntülü teknolojinin faydaları ise ülkemizdeki altyapı eksiklikleri sebebiyle bize çok yansımadı. Biz Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencileri ise henüz okul kapısından içeriye dahi giremedik. Daha okul sıralarına bir kez bile oturmadan, beyaz önlüğümüzü hiç giymeden ve laboratuvar yüzü görmeden birinci sınıfın büyük çoğunluğunu tamamladık. Daha tam olarak hangi bölümü okuduğumuzun farkına bile varamadan…

“KARAR ALMA SÜREÇLERİNE DAHİL EDİLMELİYİZ”

İnsan hayatının elimizde olduğu mesleğe adım attığımız ilk yılımız, ileride nasıl sonuçlar vereceğini bilmediğimiz şekilde sekteye uğradı. En verimli zamanlarımızı eğer şanslıysak ve yeterli ekipmanlara sahipsek evden bilgisayar başında ders dinlemeye çalışarak geçirdik. Bu şekilde online ilerleyen Tıp Fakültesi eğitimi, ileri dönemdeki mesleki sorumluluğumuz da düşünüldüğünde yetersiz kaldı ve yeri doldurulması zor boşluklar oluşturdu. Bundan sonraki süreçte tüm sorumluluğu biz Tıp Fakültesi öğrencilerine yıkan mevcut online eğitimin yerine; aşılanarak ve gerekli önlemlerin alınması neticesinde yüz yüze eğitim koşullarının sağlanması, eğitimin aksamadan eksikliklerin giderilerek devam etmesi en büyük dilek ve temennimiz. Uygulanan kararlar öncelikli olarak bizi etkilediğinden karar alma süreçlerine biz öğrencilerin de dahil edilmesi ise artık bir zorunluluk.

Yeni yılda Evrensel aboneliği hediye edin
ÖNCEKİ HABER

Uzmanlardan koronavirüs önlemlerine tepki: Çarklar durmadıkça bu yangın sönmez!

SONRAKİ HABER

Johnson & Johnson, Kovid-19 aşısının Avrupa'ya dağıtımını erteledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa