16 Nisan 2021 17:16

Emek Partisi İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Boztepe hayatını kaybetti

Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Boztepe, geçirdiği kalp krizi sonucu 53 yaşında hayatını kaybetti.

Mehmet Boztepe | Fotoğraf: Özcan Yaman/Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Boztepe, geçirdiği kalp krizi sonucu 53 yaşında hayatını kaybetti. Boztepe'nin yaşamını yitirmesinin ardından EMEP tarafından yapılan açıklamada "Yoldaşımız Mehmet Boztepe'yi kaybettik, partisiyle yaşayacak" denildi.

Emek Partisinin kuruluşundan bu yana İstanbul İl Disiplin Kurulu üyeliği, ilçe başkanlığı ve yöneticiliği gibi çeşitli görevler üstlenen Mehmet Boztepe'nin cenazesi, 19 Nisan Pazartesi günü saat 12.00'de Yenibosna Cemevinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

"FEDAKAR BİR PARTİ EMEKÇİSİ, BİR KARINCAYDI..."

Boztepe'nin yaşamını yitirmesinin ardından Emek Partisi İstanbul İl Yönetimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mehmet Boztepe, devrimci sorumluluklarını tereddütsüz yerine getirmiş ülkenin siyasi bakımdan en fırtınalı dönemlerinde de direncini yitirmemiş bir insandır.

İlk gençlik yıllarından bu yana işçi bir genç olarak sosyalizme gönül vermiş olan Mehmet Boztepe, ezilen ve sömürülenlerin sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya kurma mücadelesinde yerini aldı. Yoldaşımız, 1994-2003 yılları arasında TDKP davasından yargılandı ve on yıl cezaevinde kaldı. Tahliyesinden sonra mücadelesine partimizin saflarında devam etti.

Çalışkan, kararlı ve azimliydi. Büyük küçük demeden her işe koşan, fedakâr bir parti emekçisi, bir karıncaydı.

Bizler onu mücadelemizde yaşatacağız, işçi sınıfı ve emekçilerin mücadelesi sürdüğü sürece o hep aramızda, sevenlerinin kalbinde olacak." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CDC açıkladı: ABD'de aşısı tamamlanan 66 milyon kişiden 5 bin 800'ü virüse yakalandı

SONRAKİ HABER

Dünya genelinde Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 3 milyona ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa