19 Nisan 2021 00:45

Metal işçisi yazdı: 1 Mayıs bir fırsat olmalı

“Bu 1 Mayıs’ta Kod 29’a, ücretsiz izne, işten atmalara karşı birlik olmamız gerekiyor. Mülteci işçi kardeşlerimizin eşit ücret alması, iş güvencemizin olması için 1 Mayıs bir fırsat olmalı."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dudullu OSB’den bir metal işçisi

Ben üç yıldan fazladır Dudullu OSB’de bulunan 50 kişinin çalıştığı bir metal atölyesinde çalışıyorum. Her işyerinde benim gibi genç işçiler çalıştırılıyor. Hepimiz asgari ücrete talim ediyoruz. Salgının yayıldığı bu son günlerde de son 1 yıldan beri hiçbir şey olmamış gibi aralıksız çalıştırılıyoruz. Ücretime zam yap diyen işçi arkadaşlarımız işten atıldı. Ya da işten atmanın yasak olduğu sürede ücretsiz izne gönderildiler. Fazla mesai ücretlerimiz eksik yatırılıyor ya da verilmiyor. İşyerimizde vaka artışı var, buna hiçbir tedbir alınmıyor. Test yapılmıyor. Virüse yakalanan arkadaşlarımız karantinadan sonra yine kaldığı yerden çalışmaya devam ediyor. Hastalık, işsizlik tehdidi derken bir de Kod 29 belası çıktı. Dün kıdem tazminatlarımıza göz diken hükümet, bugün Kod 29’la işçi kıyımını meşrulaştırmaya çalışıyor.

Önümüzde 1 Mayıs var. 1 Mayıs biz işçilerin bayramı. Bu bayramda Kod 29’a, ücretsiz izin uygulamalarına, işten atmalara karşı birlik olmamız gerekiyor. Mülteci işçi kardeşlerimizin eşit ücret alması, iş güvencemizin olması için 1 Mayıs bir fırsat olmalıdır.

ÖNCEKİ HABER

KADOSAN'da çalışan bir işçi yazdı: Patronlar için çocuk işçi cenneti

SONRAKİ HABER

İşsiz Nergis: İki üniversite bitirdim, kızımı okula yazdıramıyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa