20 Nisan 2021 14:40

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun ‘Adalet Nöbeti’ Kocaeli’de devam ediyor

HDP Kocaeli İl Örgütü, milletvekilliği düşürülerek tutuklanan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun başlattığı “Adalet Nöbeti”ni devraldı.

Fotoğraf: HDP Kocaeli İl Örgütü

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl Örgütü, milletvekilliği düşürülerek tutuklanan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Meclis’te başlatıp HDP Genel Merkezi’nde devam ettirdiği, tutuklanmasının ardından ise partililerce devam ettirilen “Adalet Nöbeti”ni 34’üncü gününde devraldı. HDP il binasında yapılan açıklama ile devralınan “Adalet Nöbeti” bundan sonra her gün il binasında devam ettirilecek. Koronavirüs nedeniyle katılımlar 3 kişiyle sınırlı tutulacak.

Nöbete ilişkin HDP il yönetimi şu açıklamayı yaptı: “Bizler onun yoldaşları ve seçmenleriyiz, bizler adalete su kadar, ekmek kadar ihtiyaç duyan doğmuş ve doğacak olan herkesiz. Bir hukuk devletinde insan onuruna yakışan şekilde yaşamak için hedef gösterilmeyi göze almış, karanlık bir hukuk düzenine razı olmadığımızı beyan edenleriz. Bizler sadece partili değil hukuk düzenine ihtiyaç duyan bu ülkenin eşit yurttaşlarıyız. Bizler yeri geldiği zaman oyunu çaldırmamak için oy çuvallarının başında sabahlayan seçmeniz. Buna rağmen yine de sandıkta alt edilmeyip hukuksuzlukla iradesine kayyum atananlarız.

BİZLER KİMİZ?

Bizler, kadın sığınma evlerindeki binlerce kadın ve çocuğuz. Bizler, kadın cinayetlerine kurban giden binlerce kadının kız ve erkek kardeşi, hepsinin hakkını savunanlarız. Bizler, Şule Çet’iz. Münevver Karabulut, Özgecan Aslan, Helin ve ismini sayamadığımız adalet isteyen binlerce kadınız. Bizler bu ülkede kaybolmuş ya da öldürülmüş şekilde bulunmuş ancak faili bulunamamış, adalet bekleyen, Metin Göktepe, Mehmet Sincar, Gülistan Dokuyuz. Bizler zindanlarda insan haklarına aykırı muameleye tabi tutulan tutsak mahpuslar, sadece mesleğini yaptığı için zindanda tutulan gazetecileriz. Bizler nasıl öldüğü türlü sebeplerle engellenen Rabia Naz, Çorlu’da cinayet gibi bir tren kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Arda Sel, Soma burada, iş cinayetleriyle öldürülen isimsiz işçiler, salgında güvencesiz şekilde açlığa mahkum edilen ya da Kod-29 ile işten çıkartılan işçiler için de bu nöbeti tutanlarız. Avrupa’nın en çok çocuk işçi barındıran ülkesinin büyümüş çocukları, istismara uğrayan çocuklar ve çocuk cezaevi yapmakla övünenlerin yönettiği bir ülkede yaşayan her çocuğun mutlu bir çocukluk yaşaması için de adalet nöbetinde olanlarız.

SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Sadece demokratik sivil siyaset yapıp gece yarısı gözaltına alınan haksız yere aylarca tutuklu yargılanan Damla, Ebubekir, Mehmet Ali nezdinde siyaset yaptığı için zindanda olan binlerce partili arkadaşımız, siyasi tutsak olan vekillerimiz Belediye Başkanlarımız ve AİHM kararına rağmen çeşitli hukuksuzluk atraksiyonları ile tutsak edilen  Eş Başkanlarımız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş için de nöbetteyiz.

Bizler haksız ve hukuksuz tutsak edilen halkın vekili olan Gergerlioğlu’nun başlattığı adalet nöbetinde adaletsizliğe uğrayan tüm mazlumların hakkı için, İnsan haklarına, demokrasiye ve adalete her zamandan daha fazla ihtiyacın olduğunu belirterek barış ve adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha vurgulayarak tüm Kocaeli halkına, sivil toplum kuruluşlarının haksızlığa uğrayan halkın vekilinin başlattığı ve bizim de devam ettirdiğimiz adalet nöbetini beraberce sürdürmeye ve sahip çıkmaya çağırıyoruz." (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

SONRAKİ HABER

Diyanet’e uzanan gri pasaportlu insan kaçaklığı Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa