22 Nisan 2021 09:24

"Tebligatınız var" diyerek karakola çağırdıkları sendikacıyı tehdit ettiler

İstanbul Kartal'da "Tebligatınız var" denilerek karakola çağrılan Eğitim Sen yöneticisi, İstanbul Sözleşmesi ve Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine katıldığı için üç polis tarafından tehdit edildi.

Fotoğraf: Eğitim Sen

Paylaş

İstanbul Kartal'da "Tebligatınız var" denilerek karakola çağrılan Eğitim Sen 5 No'lu Şube Yürütme Kurulu üyesi kadın eğitimci, İstanbul Sözleşmesi ve Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine katıldığı için üç polis tarafından tehdit edildi. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Eğitim Sen, "Öğretmen arkadaşımızın emniyete çağırmasını ve tehdit edilmesini kabul etmiyoruz. Baskılar, tehditler bizi yıldıramaz" dedi.

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada yaşananlar şöyle aktarıldı:

"İstanbul 5 Nolu Şube Yürütme Kurulu üyesi kadın arkadaşımız 20 Nisan Salı günü saat 11.25’te telefonla aranarak kendini polis diye tanıtan kişiler tarafından tebligatta bulunulmak üzere Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğüne çağrıldı.

Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğüne giden arkadaşımız erkek polis memurları tarafından güvenlik şube ile alakası olmayan alt katta bulunan Çocuk Büro Amirliğine götürülmek istendi.

Arkadaşımıza durumun tebligatla alakalı olmadığını açıklayan üç polis memuru asıl çağrılma nedeni olarak; sendikamızın çağrıcısı ve örgütleyicisi olduğu İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasına yönelik basın açıklamasına katılma, Boğaziçi Üniversitesinin tüm bileşenlerinin rektör ataması konusundaki demokratik tepkilerine destek için yapılan basın açıklaması gibi birçok sendikal faaliyetimiz krimanilize edilerek tehdit edilmiştir."

"KABUL ETMİYORUZ"

Polislerin, öğretmene, yaptıklarının "eğitim kurumunda çalışan, öğrencileri olan bir öğretmene ve devlet memuruna yakışmadığını" söylediği aktarılan açıklamada şöyle devam edildi:

"Öğretmen arkadaşımızın yasal dayanaktan yoksun bir yöntem ile emniyete çağırmasını ve tehdit edilmesini kabul etmiyoruz. Nitekim Anayasanın 34. maddesinde açık bir şekilde belirtildiği gibi 'Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir'.  Anayasa’daki bu düzenleme insan hakları sözleşmesiylede uyumludur."

1 MAYIS ÖNCESİ BASKI VE SİNDİRME POLİTİKASI

Böylesi girişimlerin 1 Mayıs öncesi emekçilerin taleplerini, sorunları örtmek; var olan toplumsal eşitsizlikleri gizlemek, kadınların haklı ve meşru taleplerini baskıyla sindirmeye çalışmak olduğu bekirtilen açıklamda "Meşru, demokratik ve sendika yürütmesinde bulunmanın haklılığı ile eylemlere katılan arkadaşımızın yanında olduğumuzu belirtiyor, devlet erkinin arkasına sığınarak yasadan uzaklaşanları uyarıyoruz. Baskılar ve tehditler bizi yıldıramaz!" denildi.

Açıklamda son olarak "Eğitim Sen olarak 1 Mayısa giderken; binlerce yıldır olduğu gibi emeğiyle her gün kendini yaratan, var eden milyonlarca işçi ve emekçiyi savunmaktan; kadınların eşit ve özgür bir toplum mücadelesinden; gençlerin güvenli ve adil bir gelecek talebinden; temiz ve yaşanabilir bir dünya hayalinden; emekten, demokrasiden, laiklikten, barıştan ve aydınlık bir gelecek mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz" vurgusu yapıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP, Savcılığın "128 milyar dolar nerede?" afişiyle ilgili kararına itiraz etti

SONRAKİ HABER

Fransa'da siyah müzisyeni darbeden polisin telefonunda ırkçı mesaj ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa