23 Nisan 2021 00:45

"Özelleştirmelerin ‘fikir babası’ Vedat Bilgin"

Geçmiş dönemde demiryollarında yeniden yapılandırmanın önünü açanlardan Bilgin’in bakanlığı akıllara “özelleştirmeler son sürat devam mı edecek?” sorusunu getiriyor.

Vedat Bilgin | Fotoğraf: Kerem Kocalar/AA

Paylaş

Olcay SAL
Kayseri

Kabine değişikliği süreci akıllara çokça soru işareti getiriyor. Yerine gelen bir öncekinin aklanması için de tercih ediliyor. Albayrak gitti, Elvan geldi. Şimdi de Pekcan gitti, Muş geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin getirildi. Yine bir gece yarısı çorap değiştirir gibi bakanlar değiştirildi. Altı üniversiteye rektör atandı.

Bir gece ansızın atananlarda bugün Vedat Bilgin’e ilişkin akıllara gelen, sosyal medyada işçilerin de tepki gösterdiği meseleye değineceğim. TCDD’de genel müdürlük ve yönetim kurulu başkanlığı da yapan Bilgin, yapılandırma adı altında “özelleştirmenin fikir babası” olarak biliniyor. Geçmiş dönemde demiryollarında yeniden yapılandırmanın önünü açanlardan Bilgin’in bakanlığı akıllara “özelleştirmeler son sürat devam mı edecek?​” sorusunu getiriyor.

Kamu işçileri arasında, özellikle sosyal medyada bu soru en çok konuşulan konulardan biri. Tek adamın kabinesi elbette sermayeye hizmet edecek. Özel hastaneleri olan Koca, turizm devi olan Ersoy, özel okullar zinciri sahibi Selçuk ve daha birçok ismi düşünecek olursak, yeni atanan Bilgin de “Sermayeye en iyi ben hizmet ederim, özelleştirmenin en iyisini ben yaparım” diyeceği için mi tercih edildi?

Kamuda toplu sözleşme süreci devam ederken Bilgin’in bakanlığı iyi bir gidişat ortaya koymayacağı kesin. Şimdiden kamu işçileri önsezilerini güçlü tutmalı ve olası bir özelleştirme tartışmalarında gardını almalıdır. Kulağımıza küpe olsun.

ÖNCEKİ HABER

Kamu işçisi yazdı: 1 Mayıs'ta bir seçenek de iş durdurmak

SONRAKİ HABER

Avrupa Konseyi, Türkiye hakkında hazırlanan karar tasarısını onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa