22 Nisan 2021 16:09

Biden'ın Ermeni Soykırımı'nı tanıyacağı iddialarından sonra Erdoğan'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "sözde Ermeni Soykırımı yalanına ve siyasi hesaplarla bu iftiraya arka çıkanlara karşı hakikatleri savunmaya devam edeceklerini" söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden’ın 24 Nisan 1915’in yıl dönümünde Ermeni Soykımı’nı tanıyacağı iddialarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Sözde Ermeni Soykırımı yalanına ve siyasi hesaplarla bu iftiraya arka çıkanlara karşı hakikatleri savunmaya devam edeceklerini" açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 24 Nisan 1915’in yıl dönümünde "Ermeni Soykırımı'nı" tanıyacağının ileri sürülmesinin ardından Türkiye'den de bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmasının ardından İletişim Başkanlığı’ndan toplantıya ilişkin bir açıklama yapıldı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yapılan yazılı açıklamada Çankaya Köşkü'ndeki toplantıda kurul üyelerinin "yeni Anayasa", "anti-demokratik girişimler" ve "sözde Ermeni soykırımı iftirası" konularını ele aldıkları belirtildi. Altun, toplantıyla ilgili olarak "Ermeni Soykırımı'nın" tanınması yönündeki adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğunu belirterek "Sayın Cumhurbaşkanımız, sözde 'Ermeni soykırımı' yalanına ve siyasi hesaplarla bu iftiraya arka çıkanlara karşı da hakikatleri savunmaya devam edeceklerini bildirmiştir" dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD basınına ve Reuters haber ajansına konuşan Amerikalı yetkililer, Başkan Joe Biden'ın 1915’i "soykırım" olarak tanımaya hazırlandığını ifade etmişti. Yetkililer bunun henüz kesinlik kazanmadığını, nihai bir karar verilmediğini ve bu yönde bir bilgilendirme de yapılmadığını; Biden'ın daha önceki başkanlar gibi sembolik bir açıklamayı da seçebileceğini belirtmişti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Konseyi, Türkiye hakkında hazırlanan karar tasarısını onayladı

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadın cinayetlerinde %26 azalma olduğunu ileri sürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa