23 Nisan 2021 16:11

Üsküdar Belediyesi, iki mahalleye kurulan Halk Ekmek büfesini kaldırmaya çalıştı

Üsküdar’da Ünalan ve Bulgurlu’ya kurulan iki İBB Halk Ekmek Büfesi, zabıtalar tarafından kaldırılmaya çalışıldı. Halk Ekmek büfesinin önünde İBB çalışanları nöbet tutmaya başladı.

Fotoğraf, @ibbhaberleri

Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Belediye Meclis kararı ile Üsküdar'da açacakları iki yeni büfenin Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kaldırılmaya çalışıldığını duyurdu.

 

 

Üsküdar'da Ünalan ve Bulgurlu mahallerine kurulan iki yeni Halk Ekmek Büfesi, Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kaldırılmaya çalışıldı. Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Bugün Ünalan ve Bulgurlu mahallelerimize Halk Ekmek büfelerimizi konumlandırdık, ancak 2 saat geçmeden Üsküdar Belediye Zabıta ekipleri tarafından hukuksuzca Halk Ekmek büfelerimiz kaldırılmak isteniyor! Bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz! Halkın Ekmeği bizim kutsal davamızdır" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, "Üsküdar halkının ucuz ve güvenli ekmeğe ulaşmasını engellemenin, hukuk dışı müdahalelerde bulunmanın kimseye yararı yok.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis kararına rağmen, yetkiniz olmayan bir alanda cebren büfeleri kaldırmak suçtur. Bu yanlıştan vazgeçin" diyerek tepkisin gösterdi.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun da “Engelleyici tavırlar, hem ucuz ve sağlıklı ekmeğe erişmek isteyen İstanbullulara hem de bu ailelerimize yapılan haksızlık ve saygısızlıktır” diyerek tepki gösterdi.

İBB NÖBET TUTUYOR

Üsküdar Bulgurlu'daki tartışmanın ardından büfe yerleştirildi. Ardından İBB görevlileri, Üsküdar Belediyesi'nin ekiplerinin kaldırmasını engellemek için büfenin önünde nöbet tutmaya başladı. 

Twitter'daki İBB Haber hesabı İBB görevlilerinin nöbetine dair fotoğraf yayınladı.

 

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TBMM’de 23 Nisan oturumu gerçeleştirildi

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanı: İstanbul'da vaka sayılarında yaklaşık yüzde 20 düşüş oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa