23 Nisan 2021 19:44

AKP’li Naci Bostancı’dan oğlunun atanmasına ilişkin açıklama

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, “Erdoğan, AKP'li Naci Bostancı'nın oğlunu Nükleer Enerji Genel Müdürü yaptı” başlıklı haberimize ilişkin açıklama yaptı.

Naci Bostancı | Fotoğraf: Halil Sağırkaya / AA

Paylaş

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, oğlu Afşin Burak Osmancı’nın Nükleer Enerji Genel Müdürü olarak atanmasına ilişkin açıklama yaptı. Bostancı “Erdoğan, AKP'li Naci Bostancı'nın oğlunu Nükleer Enerji Genel Müdürü yaptı” başlıklı haberimize ilişkin gazetemize gönderdiği açıklamada, “Gazetenizde ‘AKP’li vekilin oğlu Nükleer enerji ve uluslararası Projeler Genel Müdürlüğüne atandı’ şeklinde haber verilirken, illiyet bağı olarak özgeçmişine değil akrabalık ilişkisine atıf vardır. Yanlış anlamaları düzeltmek bakımından Afşin Burak Bostancı’nın özgeçmişini iletiyorum. Bu tür konuları müktesebat ve liyakat üzerinden değerlendirmenin daha doğru olduğu kanaatindeyim. Saygılarımla.” denildi.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, Cumhurbaşkanı tarafından Nükleer Enerji Genel Müdürlüğüne atanan oğlu Afşin Burak Bostancı’nın kısa bir özgeçmişini gönderdi: “1987 Ankara doğumlu. Ankara TED kolejini Rüştü Yüce ödülü ile tamamladı. 2004 Üniversite sınavlarında derece ile ODTÜ Elektrik Elektronik bölümüne girdi ve şeref öğrencisi olarak mezun oldu. 2008 KPSS sınavında (98 puan ile) dereceye girdi. 2010 yılında EPDK’da uzman yardımcısı olarak göreve başlayıp 2013’de uzman oldu. 2007 ve 2019 Ales dereceleri var. Bilkent Üniversitesi İşletme dalında başarı burslu olarak eğitimini sürdürüyor. Enerji sektöründe organize elektrik piyasaları, elektrik dağıtım faaliyeti düzenlemeleri, yenilenebilir enerji teşvikleri, elektrik depolama teknolojileri, nükleer enerji sektöründe fiziki koruma, güvenlik ve güvence düzenlemelerinde çalıştı. 23.02.2021 de vekâleten atandığı Nükleer Enerji ve uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü’ne 20.04.2021’ de asaleten atandı. Çok iyi derecede İngilizce ve iyi derecede Rusça biliyor.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü aşı patentlerinin kaldırılmasını istedi

SONRAKİ HABER

ABD'de Johnson and Johnson aşısının kullanımına devam edilmesine onay verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa