24 Nisan 2021 05:47
Son Güncellenme Tarihi: 25 Nisan 2021 11:28

Thodex kurucusu Özer’in 31 milyon lirasına el konuldu, 70 kişi gözaltında

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'deki bankalarda bulunan 31 milyon lirasına el konuldu, gözaltına alınanların sayısı 70'e yükseldi.

Fotoğraf: Mehmet Ali Özcan/AA

Paylaş

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in piyasadan topladığı 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığının iddia edilmesinin ardından yürütülen soruşturma kapsamında  Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, şirketin adının 2020'de değiştirildiği ve 120'den fazla ülkede faaliyet gösterdiği belirlendi.

Şirkete yönelik operasyon kapsamında firari Fatih Faruk Özer'in ağabeyi ve ablası da gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında aranan 80 kişiden 70'i gözaltına alınmış oldu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılmasını ve tüm sorumlular hakkında yasal işlemlerin yapılmasını temin amacıyla gereken tüm işlemler aralıksız olarak ve titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Thodex adlı kripto para borsasında hesapları bulunan kişilerin hesaplarına erişilemediği ve şirket sahibinin yurtdışına kaçtığı yönünde ihbar alınması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında şirket sahibi olan şüpheli Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan 2021 günü yurt dışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla doğrulanmış, ayrıca şirketin resmi adreslerinde herhangi bir faaliyet olmadığı belirlenmiştir. Temin edilen ilk bilgilere göre bu firmanın 2017 yılında Faruk Fatih Özer tarafından Koineks Teknoloji A.Ş. ismiyle kurulduğu ve 2020 yılında da yurt dışına açıldığı, Koineks ismiyle kurulan şirketin ismini Thodex olarak değiştirdiği, 120'den fazla ülkede faaliyet gösterdiği belirlenmiştir" denildi.

"ŞİRKETİN VE ŞAHSIN BANKA HESAPLARINA TEDBİR KONDU"

Kırmızı bülten çıkarıldığı belirtilen açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi üzerine İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğinin 2021/2680 sayılı kararıyla şüpheli Faruk Fatih Özer hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmış ve şahsın uluslararası düzeyde (kırmızı bültenle) aranıp yakalanmasını sağlamak amacıyla gerekli adli girişimler yapılmıştır. Mahkeme kararı üzerine Adalet Bakanlığınca gerekli yasal prosedürler işletilerek şahıs hakkında kırmızı bülten çıkarılmış, Arnavutluk'a gittiği belirlenen şahsın Arnavutluk'tan iadesi istenmiştir. Ayrıca adı geçen şirkete ve şüpheli şahsa ait banka hesaplarına tedbir konulmuştur" bilgileri yer aldı.

Açıklamada, "Adı geçen şirket bünyesinde çalıştığı belirlenen 80 kişinin yakalanması, bu kişiler nezdinde bulunan suç eşyalarına el konulması ve dijital materyallerin incelenmesi amacıyla kolluk ekiplerine gerekli talimat verilerek 9 ilde eş zamanlı operasyon yapılmıştır" bilgisi verildi.

70 KİŞİ GÖZALTINDA

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün gece saatlerinde Pendik'te gerçekleştirdiği operasyonda Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer de gözaltına alındı. Ablası Serap Özer'in de Kocaeli Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle yapılan ortak çalışma sonucu yakalandığı belirtildi. Soruşturma kapsamında aranan 80 kişiden 70'i gözaltına alınmış oldu. Firari Fatih Faruk Özer dahil şirketle bağlantısı olduğu tespit edilen 11 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

"3 AYRI HESAPTA BULUNAN  31 MİLYON LİRASINA EL KONULDU"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'deki bankalarda bulunan 31 milyon lirasına el konulduğunu açıklamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  AFAD'da gerçekleştirilen toplantıda gazetecilerin kripto para dolandırıcılığı ile ilgili sorusunu yanıtladı.Bakan Soylu, "Maliyetinin ne kadar olduğunu bilmemekle birlikte burada bir olayla karşı karşıyayız. Şahsın Türkiye'de 3 ayrı hesapta bulunan 31 milyon lirasına el konuldu. Oraya girerken de 290 bin dolar civarında bir beyanda bulunmuş. Onu da biliyoruz. Onu da oradan teyit ettik. Tabii orada şimdi Arnavutluk güvenlik güçleri bu konudaki hazırlıklarını yapıyorlar. Zannediyorum ki bu konuda inşallah yakalanması gerçekleştirilir ve Türkiye'ye getirilir inancındayız" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TSK, Metina bölgesine karadan operasyon başlattı

SONRAKİ HABER

Marmara Bölgesi'nde aralıklı ve gök gürültülü sağanak bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa