24 Nisan 2021 05:49
Son Güncellenme Tarihi: 24 Nisan 2021 11:03

Ermeni Soykırımı'nın yıl dönümünde, hayatını kaybedenler etkinliklerle anılıyor

24 Nisan 1915 Ermeni Soykırımı'nın 106. yılı dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler, bu yıl pandemi ve sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla online gerçekleşecek.

Arşiv fotoğraf: MA

Paylaş

Çeşitli kurum ve kuruluşlar internet üzerinden düzenleyecekleri etkinliklerle 1915 soykırımında hayatını kaybedenleri anıyor.

Daha önce Taksim, Sultanahmet ve Tünel Meydanı’nda yapılan etkinlikler bu yıl sokağa çıkma kısıtlaması ve pandemi nedeniyle sosyal medya kanalları üzerinden gerçekleştiriliyor. 

İnsan Hakları Derneği (İHD), Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yaptı. Komisyon, pandemi nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması uygulandığından soykırım anmasını ve ‘Tanı, Af Dile, Tazmin Et’ talebini derneği binasında çekilen video ile İHD İstanbul Şubesi’nin Youtube kanalından ve komisyonun  Twitter ve Facebook sayfasından yayınladı.

DurDe Platformu bugün saat 18.00 ‘de bir panel düzenliyor. Panelin konuşmacıları, Canan Şahin, Metin Karabaşoğlu, Tamar Nalcı ve Ümit Kurt. Platform aynı gün 19.00’da anma, 19.15’te de bir basın açıklaması yapacak. Açıklamayı Melek Ulagay Taylan okuyacak. Bu etkinlikler de platformun sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak. 

Nor Zartonk İnisitayifi de, 24 – 25 Nisan’da ‘Soykırımın İzinde’ başlıklı bir dizi videokonferans ile Ermeni Soykırımının 106. yıl dönümünü anacak. Söyleşiler çerçevesinde Ermeni Soykırımı’nın Antep, Musadağı, Diyarbakır, Palu, Erzincan, Dersim ve yukarı Fırat Havzasındaki yansımaları, tarihçi ve araştırmacılarla birlikte irdelenecek.

Videokonferans kapsamında Haygan Mardikjan Erzincan, Ümit Kurt Antep, Mehmet Polatel Bitlis, Namık Kemal Dinç Diyarbakır, Hovsep Hayreni Dersim ve Yukarı Fırat Havzası, Serdar Korucu Musa Dağı ve çevresi ve Nilay Ozok Gündoğan Palu üzerine sunumlar gerçekleştirecek. 

Boğaziçi Üniversitesi Lisansüstü Ağı da online etkinlik düzenliyor.  "Neden devletler ve toplumların özür dilemesi ve karanlık geçmişleriyle yüzleşmesi bu kadar sorunlu?" sorusuna yanıt aranacak etkinliğin konuşmacıları  Clark Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Prof. Dr. Taner Akçam ve New York Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden Ayda Erbal. 25 Nisan Pazar günü saat 15.00'te başlayacak etkinlik, Boğaziçi Direnişi Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Marmara Bölgesi'nde aralıklı ve gök gürültülü sağanak bekleniyor

SONRAKİ HABER

Gergerlioğlu gözaltına alındığı gece yaşadıklarını mektupla anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa