24 Nisan 2021 10:14
Son Güncellenme Tarihi: 24 Nisan 2021 16:10

İkizdere taş ocağına karşı direnmeye devam ediyor

Rize İkizdere’deki Cengiz İnşaat için kurulmak istenen taş ocağına karşı direnen yurttaşların direnişi sürüyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Rize İkizdere’deki İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat için kurulmak istenen taş ocağına karşı direnen yurttaşların direnişi sürüyor.

Vadiye jandarma desteğiyle giren kepçeler vatandaşın direnişi üzerine geri dönmüştü. Bu sabah iş makineleri yeniden vadiye geldi. Yurttaşların çoluk çocuk direnişi karşısında jandarma iş makinelerinin önüne barikat ördü. 

Direnişin başından beri yurttaşlarla birlikte olan HDP Milletvekili Murat Çepni de direnişe destek vermeye devam ediyor. Çepni, yaşam savunucularını da köylülere destek vermeye çağırdı.

Bu arada İlçe Kaymakamı, oluşturulacak bir heyetle görüşeceğini söyledi. İkizdere Dernekler Federasyonu Başkanı Ziya Yıldırım ve Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz'ın heyette olmasını kabul etmeyen kaymakam köylülerden 5 kişinin yer aldığı heyetle görüştü. Kaymakamın görüşmede köylülere "Ben de sizinle beraberim, oraya da gelmek isterdim, ancak uygun olmaz. Siz direnmeye devam edin. Ancak çevreden kimse gelmesin" dediği belirtildi. Kaymakamın jandarmanın varlığını ise şirket yetkililerinin koruma talep etmesiyle açıkladığını, köylülerin de istediği zaman jandarmaya başvuruda bulunabileceklerini söylediği ifade edildi.

Yurttaşlar vadideki bekleyişlerini kepçenin ayrılması üzerine sonlandırdı. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin

SONRAKİ HABER

Ermeni Soykırımı'nda yaşamını yitirenler sosyal medyada da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa