24 Nisan 2021 16:23
Son Güncellenme Tarihi: 24 Nisan 2021 20:38

Biden'ın "Soykırım" ifadesini kullanmasının ardından Erdoğan, Aliyev'le görüştü

ABD Başkanı Joe Biden'ın "Ermeni Soykırımı" ifadesini kullanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan 1915'in yıl dönümünde "Ermeni Soykırımı" ifadesini kullanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan ve Aliyev'in, son gelişmeler ışığında Türkiye ve Azerbaycan olarak hangi ortak adımların atılabileceği hususunda görüş alış verişinde bulunduğu ifade edildi.

AZERBAYCAN'DAN "SOYKIRIM" AÇIKLAMASI

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı daha sonra ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan mesajında "Ermeni Soykırımı" açıklamasına dair şu açıklamayı yayımladı:

"Sözde 'Ermeni soykırımı'nı siyasallaştıranlar, Ermeni silahlı gruplarının 500 binden fazla insanın katledilmesine ve 1918 Mart'ında Bakü ve Azerbaycan'ın diğer bölgelerinde Ermeni Taşnakların gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalıyor.

100 yıl önceki olaylar yanlış anlatılırken, Ermenistan'ın 30 yıl önce Hocalı'da Azerbaycanlılara karşı işlediği soykırıma adil bir değerlendirme yapılmaması, önyargı ve çifte standart örneğidir.

1915 olayları politikacılar tarafından değil tarihçiler tarafından incelenmelidir. Ancak bilindiği üzere olayları örtbas etmek ve kendisini mazlum bir ülke olarak sunmaya çalışan Ermenistan, Türkiye'nin o döneme ait olayları ortak bir tarih komisyonuyla inceleme teklifini kabul etmedi. Tarihin tahrif edilmesi, 'tarihi yeniden yazma' girişimleri ve bunun siyasi baskı için kullanılması kabul edilemez." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP Sözcüsü Öztrak'tan "soykırım" açıklaması: Esefle karşılıyoruz

SONRAKİ HABER

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Biden'ın kararı memnuniyetle karşılandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa