24 Nisan 2021 17:23
Son Güncellenme Tarihi: 24 Nisan 2021 20:24

Erdoğan hastane ziyareti sonrası yaptığı açıklamada Biden'a yanıt vermedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar İlçe Sağlık Müdürlüğünde açıklama yaptı. Erdoğan'ın Biden'ın "soykırım" açıklamasına yanıt vermemesi dikkat çekti.

Fotoğraf: AA 

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde Üsküdar İlçe Sağlık Müdürlüğünde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ermeni soykırım ile ilgili açıklaması ile ilgili konuşmaması dikkat çekti.

Erdoğan açıklamasında "Tüm bu Kovid salgını süresinde onlar hiçbir şeyden yılmadılar, kaçınmadılar. Gerek hastanelerde gerek evlerdeki müdahalelere varıncaya kadar yoğun bir çalışma içerisinde oldular. Hayatını kaybeden tüm sağlıkçı kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Bu akşam beraber iftar yaptığımız kardeşlerimiz her biri üçer kişilik gruplar halinde ev ev dolaşıyorlar. Evlere bu sağlık hizmetini götürecek kadar fedakarlık yapıyorlar." dedi. 

ERDOĞAN TÜRKİYE ERMENİ PATRİĞİNE MESAJ GÖNDERDİ

Erdoğan, Joe Biden'ın "soykırım" açıklaması öncesi Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a mesaj göndermiş, "Tarihçilerin yapması gereken tartışmaların üçüncü taraflarca siyasallaştırılarak, ülkemize yönelik müdahale aracı haline getirilmesinin kimseye bir faydası olmamıştır. Kimliğimizi sadece, ruhumuzda geçmişin bıraktığı sancılar üzerine inşa etmenin yeni nesillere de büyük bir haksızlık olduğuna inanıyorum" demişti. Erdoğan'ın mesajında "Ermenistan'la iyi komşuluk ve karşılıklı saygı temelinde ilişkilerimizi geliştirmeye hazır olduğumuzu farklı vesilelerle hep ifade ettik. Karabağ krizinin çözümünden sonra bu çağrımızı yüksek sesle bir kez daha yeniledik. Aynı çağrıyı tekrarlıyorum", "Birinci Dünya Savaşı'nda yitirdiğimiz Osmanlı Ermenilerini bir kez daha saygıyla anıyor, yakınlarının acılarını paylaşıyor, hepinize en kalbi selam ve muhabbetlerimi iletiyorum." ifadeleri yer almıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli: Müttefik bilinen bir ülkeyle yol ayrımına gelinmiştir

SONRAKİ HABER

Çevre savunucuları, Helsinki'de trafiği durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa