26 Nisan 2021 21:17

Güçlü bir emek hareketi arayışı için "1 Mayıs Nehir Forumu" düzenleniyor

Mukavemet Dergi’nin düzenlediği, online gerçekleştirilecek ve canlı yayınlanacak 1 Mayıs Nehir Forumu’nda pek çok isim bir araya geliyor.

Görsel: Mukavemet TV

Paylaş

"Bir Fikrin Hayaleti" sloganıyla yayın hayatına web dünyasında devam eden Mukavemet Dergi’nin düzenlediği, online gerçekleştirilecek ve canlı yayınlanacak 1 Mayıs Nehir Forumu’nda DİSK, KESK, TMMOB, TTB başkanlarından işçilere, akademisyenlerden yazarlara pek çok isim bir araya geliyor.

Pandeminin tüm dünyada etkisini halen devam ettirdiği şu günlerde, pek çok eylem bu gerekçe ile yasaklanıyor. Çoğu zaman pandemi yasakları hükümet lehine görmezden gelinse de, 1 Mayıs kutlamaları için sendika ve birlikler yaptıkları açıklamada, kalabalıkları bir araya getirmeden “her yerin 1 Mayıs alanına” dönüştürülmesi vurgusu yaptı. Yayın hayatını bir süre basılı sürdüren daha sonra online olarak faaliyet göstermeye başlayan, çalışmalarını “sosyalist bir fikir kolektifi ürünü” olarak tanımlayan Mukavemet.org sitesi, üç gün sürecek 1 Mayıs Nehir Forumu konu ve katılımcılarının yer aldığı program yayınladı.

30 Nisan 2021 Cuma günü saat 17:00’de başlayacak ve 2 Mayıs’ta sona erecek olan 1 Mayıs Nehir Forumu Mukavemet TV Youtube kanalından ve Mukavemet.org sitesi sosyal medya hesaplarından aynı anda canlı olarak izlenebilecek. Üç gün sürecek programda, her gün üç oturum gerçekleştirilecek. Toplam 46 katılımcının yer aldığı, “Birleşik, Güçlü bir Emek Hareketi Arayışı: Olanaklar ve Zorluklar” başlığı ile açıklanan forumun ilk günü, açılış konuşmasını “Öyle mi Alay Komutanı” sözleriyle emek mücadelesinde yankı uyandıran Mukavemet bileşenlerinden Kamil Kartal yapacak.

1 Mayıs Nehir Forumu'nun tanıtım görseli

1 Mayıs Nehir Forumu’nun izlenebileceği platformlar:

Youtube: youtube.com/mukavemettv

Facebook: facebook.com/mukavemetdergi

Twitter: twitter.com/MukavemetTV

(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bölge baroları, Kobanê davasındaki hukuksuzluklara tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

KESK İstanbul Şubeler Platformu: Anti demokratik uygulamaları kabul etmiyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa