26 Nisan 2021 21:37

KESK İstanbul Şubeler Platformu: Anti demokratik uygulamaları kabul etmiyoruz!

KESK İstanbul Şubeler Platformu tarafından 1 Mayıs’ın pandemi gerekçesiyle yasaklanması ile ilgili yapılan açıklamada "1 Mayıs haftası boyunca taleplerimizi ifade edeceğiz” denildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu tarafından 1 Mayıs’ın pandemi gerekçesiyle yasaklanması ile ilgili yapılan açıklamada; “Anti demokratik uygulamaları kabul etmiyoruz. 1 Mayıs haftası boyunca taleplerimizi ifade edeceğiz” denildi.

Salgına dair aklın ve bilimin emrettiği tedbirleri almayan, gelir güvenceli tam kapanmayı reddeden siyasal iktidarın emekçilerin ölmesini, sermayenin çarkının dönmesini istediği vurgulanan açıklamada; “Salgına yönelik alınmayan önlemlerin, demokratik muhalefeti susturmaya dönük fırsatçılığa dönüşmesine müsaade etmeyeceğiz. Lebalep kongrelerde halk sağlığı sorunu yaratanlar, 1 Mayıs yasaklarına salgını gerekçe gösteriyor. Pandemi önlemleri alınarak, maske ve mesafeye dikkat ederek 30 Nisan ve 1 Mayıs 2021 tarihlerinde yapmak istediğimiz her türlü açık hava etkinliği yasaklanıyor. Kimi valilikler binalarımız başta olmak üzere kentlerin dört bir yanına asmak istediğimiz 1 Mayıs afişlerimiz ve pankartlarımızdan bulaşan bir “mutasyon” keşfediyor. Bu ülkenin emekçilerinin aklıyla alay ediliyor” denildi.

"TALEPLERİMİZİ PANDEMİ KOŞULLARINA UYGUN OLARAK YÜKSELTECEĞİZ"

Bu ülkenin işçi, emekçi, yoksulu ve işsizlerine, işçi sağlığı ve halk sağlığı konusunda en son akıl verecek olan, ülkeyi yöneten siyasi iktidarın olduğunun altı çizilen açıklamada şöyle denildi; “İktidar gibi sorumsuz davranmayacak, taleplerimizi pandemi koşullarına uygun olarak yükselteceğiz. Akıl ve bilim dışı olan siyasi yasaklara değil; aklın, bilimin ve mücadelemizin gereklerine uygun olarak hareket edeceğiz. Sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için “Her gün 1 Mayıs” diyecek ve 1 Mayıs haftası boyunca taleplerimizi ifade edeceğiz. “Her yer 1 Mayıs” diyecek, mümkün olduğunca yaygın bir biçimde işyerlerinin önlerinde ve meydanlarda olacağız. 30 Nisan’da İstanbul Taksim’deki Kazancı yokuşunda her sene gerçekleştirdiğimiz anma etkinliğinde buluşacak, 1 Mayıs 1977 katliamında yitirdiğimiz canları anacak, tüm anma programlarımızı pandemi koşullarına uygun biçimde planlayacağız. Aynı gün ülkenin dört bir yanında, yine pandemi koşulları da dikkate alınarak, işyerlerinde 1 Mayıs kutlamalarını ve alanlarda basın açıklamalarımızı gerçekleştireceğiz.”

“BULUNDUĞUMUZ HER YERDE SAĞLIKLI, GÜVENCELİ VE İNSANCA BİR YAŞAM İÇİN TALEPLERİMİZİ HAYKIRACAĞIZ”

“KESK İstanbul Şubeler Platformu olarak: Akıl dışı, bilim dışı ve hukuk dışı uygulamalarla, 1 Mayıs engellenemez, diyoruz!” denilen açıklamaya şöyle devam edildi;  “Çalışırken bulaşmayan ama demokratik tepkilerimizi gösterirken bulaşan bir virüs tespit edilmemiştir. Bütün bu keyfi yasaklamalara rağmen, 1 Mayıs afişlerimizi, pankartlarımızı binalarımıza, işyerlerimize, evlerimize, sokaklara, meydanlara asmaktan, taleplerimizi duyurmaktan da asla geri durmayacağız. 1Mayıs’ı emekçilerin meydanı olan Taksim’de kutlama iradesini her gün her zeminde büyüteceğimizi, bu ısrarımızdan vazgeçmeyeceğimizi siyasi iktidarın da kamuoyunun da bilmesini isteriz. 1 Mayıs 2021 Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününde bulunduğumuz her yerde sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için taleplerimizi haykıracağız, mücadeleyi hep birlikte büyüteceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Güçlü bir emek hareketi arayışı için "1 Mayıs Nehir Forumu" düzenleniyor

SONRAKİ HABER

Monster Notebook, çip krizi nedeniyle ürün fiyatlarına zam yapabileceğini duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa