27 Nisan 2021 04:40

Ruhsar Pekcan’ın şirketi, dezenfektanı 2.5 katına Ticaret Bakanlığa satmış

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'a ait olan Nanoksia şirketi, Ticaret Bakanlığına litresi 35 liraya sattığı dezenfektanı TGS Yer Hizmetleri’ne 14.35 liraya verdiği ortaya çıktı.

Ruhsar Pekcan | Fotoğraf: Gökhan Balcı/AA

Paylaş

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'a ait olan Nanoksia Biyoteknoloji Şirketi'nin Ticaret Bakanlığı'nın yanı sıra Türk Hava Yolları'nın (THY) yüzde 50 ortak olduğu Turkish Ground Service (TGS) Yer Hizmetleri Anonim Şirketi'ne 217 bin TL'lik dezenfektan sattığı ortaya çıktı. TGS, dezenfektanın litresi için 14.35 TL ödedi. Oysa ki Pekcan'ın şirketi dezenfektanın litresini Ticaret Bakanlığı'na 35 TL'ye pazarlamıştı. Bu, devletin ortak olduğu özel kuruluşa verdikleri fiyatın 2.5 katına tekabül ediyor Bu arada bir litrelik dezenfektanın, ambalajı dahil 3 TL'ye mal edildiği belirtiliyor.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre; şirket dezenfektanı sadece Ticaret Bakanlığı'na satmadı. TGS Yer Hizmetleri Anonim Şirketi de Nanoksia'dan dezenfektan satın aldı. Bu satış işlemi Ocak 2021'de gerçekleşti. TGS, Nanoksia'dan litresi 14.35 liraya, toplam 217 bin TL'lik dezenfektan aldı. 
OdaTV'nin yayınladığı faturaya göre, Nanoksia dezenfektanın litresini Ticaret Bakanlığı'na 35 TL'den satmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İlk kez aşı yaptıracaklar randevu almakta güçlük çekiyor

SONRAKİ HABER

Ümit Özdağ'dan Garo Paylan'a tehdit: Sen de Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa