27 Nisan 2021 08:36

Turizm Bakanı: Kısıtlamalar turistleri kapsamıyor, turist olmak avantajlı Türkiye'de

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'de 29 Nisan itibari ile başlayacak "kısıtlamalar"ın turistleri kapsamadığını açıkladı, "Bir bakıma turist olmak avantajlı Türkiye'de" diye övündü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'de 29 Nisan itibari ile başlayacak "kısıtlamalar"ın turistleri etkilemeyeceğini açıkladı. Ersoy, "Kısıtlamalar hiçbir zaman Türkiye'yi ziyaret eden turistleri kapsamıyor. Onlar istedikleri gibi pasaportlarıyla sokaklarda dolaşabiliyor, otellerinden çıkabiliyor. En çok ziyaretçi alan önemli müze ve ören yerlerimiz açık oluyor. Bir bakıma turist olmak avantajlı Türkiye'de" diye konuştu. 

"KISITLAMALARDA TURİST OLMAK AVANTAJLI"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Oleksandr Tkachenko, Antalya'da Ukrayna Turist Hakları ve Turizm Güvenliği Alt Çalışma Grubu Toplantısı düzenlendi. Toplantı açılışında konuşan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'de 29 Nisan itibari ile başlayacak yeni kısıtlamaların turistleri etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruya "Kısıtlamalar hiçbir zaman Türkiye'yi ziyaret eden turistleri kapsamıyor. Onlar istedikleri gibi pasaportlarıyla sokaklarda dolaşabiliyor, otellerinden çıkabiliyor. En çok ziyaretçi alan önemli müze ve ören yerlerimiz açık oluyor. Bir bakıma turist olmak avantajlı Türkiye'de" diye yanıt verdi. 

Ersoy, durumu "Türkiye'de tatile gelip ülkesine dönen turistlerde Kovid-19 bulunma oranı çok çok çok düşük, yüzlerle değil on binlerle ifade edilecek kadar düşük çıktı. Bu da sertifikasyon sisteminin ve Türkiye'nin almış olduğu önlemlerin ne kadar iyi çalıştığının en güzel ispatı" ifadeleriyle savundu. Ersoy, turizm çalışanlarının Mayıs sonuna kadar aşılanmış olacağını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sakarya’da iş yeri hekimi Dr. Yaşar Atik, Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

"Tam kapanma"da alkol satışı yasak mı? Süleyman Soylu: Tekeller kapalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa